Ένα ταξίδι, μία ιστορία

Η Χρυσούλλα Αντωνίου ταξίδεψε το γύρο της Ευρώπης με τρένο, και μας περιγράφει τις εμπειρίες της.

Του Ζανέττου Λουκά

Προορισμός:

Το ταξίδι είχε σκοπό να γυρίσουμε με backpack την Ευρώπη. Ξεκινήσαμε από τον σταθμό St. Pancras στο Λονδίνο, περάσαμε από Γαλλία (Paris & Arbois), Ελβετία (Wengen, Interlaken, Lauterbrunnen), Ιταλία (soiano del lago, lake garda, Verona, Trento) και τέλος Αυστρία – Βιέννη. Αυτό ολοκληρώθηκε σε διάστημα 2 εβδομάδων και ταξιδέψαμε μόνο με τρένα (σύνολο περίπου 20 τρένα).

Trento, Ιταλία

Πως φτάνεις στον συγκεκριμένο προορισμό; 

Για το συγκεκριμένο ταξίδι πρέπει να βγάλεις ένα πλάνο το οποίο ενώνει όλους τους προορισμούς με αρμονικό τρόπο. Έτσι, μόλις αποφασίσεις από που θες να ξεκινήσεις, από που θα περάσεις και που θα τελειώσεις το ταξίδι ανάλογως πρέπει να κλείσεις αεροπορικά εισιτήρια ή εισιτήρια για τρένα. Αλλά κυρίως ο τρόπος μεταφοράς για το συγκεκριμένο ταξίδι ήταν τα τρένα λόγω του interrail pass.

Τι διαφορετικό είχε ο συγκεκριμένος προορισμός από τους υπόλοιπους;

Η εμπειρία θα μου μείνει αξέχαστη γιατί είναι ένα από τα πιο όμορφα ταξίδια που μπορείς να κάνεις για να δεις απίστευτα τοπία. Ταξιδεύοντας με τα τρένα, σου δίνεται η ευκαιρία να δεις την κάθε χώρα από όλες τις πτυχές – φύση, πόλη, κουλτούρα, αρχιτεκτονική, τοπία, όλα αυτά μαζί δημιουργούν τον χαρακτήρα της κάθε χώρας.

Σταθμός τρένου Lautebrunnen

Αξέχαστη θετική εμπειρία;

Στην Ελβετία, ξυπνήσαμε το πρωί έτοιμοι για την αναρρίχηση της ημέρας – το βουνό Mannlichen. Ατυχώς χτύπησα άσχημα το γόνατο μου το ίδιο πρωί και απογοητεύτηκα ότι δεν θα μπορέσω να τελειώσω την αναρρίχηση. Όμως πήρα την απόφαση και είπα ότι δεν θα το συγχωρήσω ποτέ στον εαυτό μου αν πήγαινα όλο αυτό το ταξίδι στις Άλπεις και να μην το τελειώσω! Το συναίσθημα ήταν απερίγραπτο όταν έφτασα στην κορυφή του βουνού μετά από 3 ώρες.

Υπήρξε κάποια δυσάρεστη εμπειρία;

Και να υπήρχε, δεν θα άλλαζα τίποτα.

Mannlichen, Ελβετία

Τι μας προτείνεις να επισκεφθούμε τα ποιο πάνω μέρη;

Στην Γαλλία, αξίζει να επισκεφτείς τα γραφικά χωριουδάκια όπως το Chateau-Challon για μια πιο παραδοσιακή γεύση της ρομαντικής Γαλλικής κουλτούρας, αλλά και τους καταρράκτες Cascade de Tufs για μια πανέμορφη βόλτα στην φύση. Ένα από τα κύρια μνημεία που ήθελα οπωσδήποτε να επισκεφτώ ήταν η Παναγία των Παρισίων.

Η ποδηλασία γύρω στην πόλη της Βιέννης είναι η πιο καλή επιλογή για να δεις την πόλη, μιας και μπορείς να νοικιάσεις ποδήλατα από διάφορα σημεία της πόλης. Επίσης, αξίζει να επισκεφτείς το Εργοστάσιο Σοκολάτας για να δεις το πως παράγεται η σοκολάτα αλλά και να φτιάξεις τους δικούς σου συνδυασμούς! Το Schlosspark Sconbrunn είναι ένα φαντασμαγορικό παλάτι όπου αξίζει να επισκεφτεί κανείς για να πάρει μια γεύση της αριστοκρατικής Βιενέζικης κουλτούρας! Εντελώς τυχαία προλάβαμε το φεστιβάλ κινηματογράφου το οποίο βρίσκεται έξω από το δημαρχείο της πόλης.

Arbois – Tango Alley

Σιγουρά η αναρρίχηση είναι από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις στη Ελβετία, αλλά και canoeing και paragliding για τους πιο θαρραλέους. Τέλος, μπορείς να ανέβεις στο τελεφερίκ για μια πιο γρήγορη και άνετη εμπειρία αναρρίχησης στο βουνό.

Στην Ιταλία, εκτός από το να εξερευνήσεις τα σοκάκια της πόλης, αξίζει να νοικιάσεις αυτοκίνητο και να οδηγήσεις βόρεια από το Garda στο Trento για πανέμορφα τοπία γεμάτα αμπελώνες, λίμνες, βουνά και κάστρα.

Παρίσι – Παναγία των Παρισίων
Θέα από το τρένο, Ελβετία
Παλάτι Schonbrunn, Βιέννη
Cascade de Tufs

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news