Ένα ταξίδι, μία ιστορία

Της Βέρας Κοσμά

Η Αριάδνη Παπαδημητρίου ταξιδεύοντας στη Νέα Υόρκη έφαγε πρωινό στην Times Square, έκανε βόλτες στο Central Park, απόλαυσε μουσικοθέατρα στο Μπρόντγουεϊ, επισκέφτηκε μουσεία και γκαλερί και γνώρισε υπέροχους ανθρώπους.

Προορισμός:

Μανχάταν – Νέα Υόρκη. Ο απόλυτος προορισμός που τα συνδυάζει όλα – καλό φαγητό, διασκέδαση, αξιοθέατα και ψώνια. Είναι απίστευτο πως ένα μικρό νησάκι, το “Μεγάλο Μήλο” όπως ονομάζεται αλλιώς το Μανχάταν, η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, είναι από τις πιο ισχυρές πόλεις στον κόσμο που ασκεί σημαντική επίδραση ανά το παγκόσμιο.

Πως φτάνεις στον συγκεκριμένο προορισμό;

Δυστυχώς δεν υπάρχει απευθείας πτήση από την Κύπρο. Πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένας ενδιάμεσος σταθμός, όπως το Λονδίνο που πήγα εγώ, που είναι από τις πιο σύντομες πτήσεις για να φτάσεις.

Τι διαφορετικό είχε η Νέα Υόρκη από τους υπόλοιπους προορισμούς; 

Πολυκοσμία! Παρά το μικρό του μέγεθος είναι πυκνοκατοικημένο και κοσμοπολίτικο. Το ξεχωριστό για μένα ήταν ότι γέμιζα τη μέρα μου. Μια απλή καθημερινή μέρα για μένα ήταν να φάω πρόγευμα στην Times Square, μετά βόλτες σε αξιοθέατα, για μεσημεριανό στο πιο μεγάλο πάρκο της Νέας Υόρκης, το Central Park, και μετά βόλτα σε καταστήματα. Στη συνέχεια, επίσκεψη σε κάποιο μουσείο ή γκαλερί. Για βραδινό, υπήρχαν απεριόριστες επιλογές από την πιο κλασσική Αμερικανιά (Dinner) μέχρι τα πιο gourmet εστιατόρια με Michelin Stars. Ο κόσμος είναι φιλόξενος και ανοιχτός σε νέες γνωριμίες. Ποτέ δεν ένιωσα «ξένη». 

Θετική εμπειρία:

Μια από τις αξέχαστες εμπειρίες που έζησα ήταν το μουσικοθέατρο στο Μπρόντγουεϊ, το Moulin rouge. Τα σκηνικά ήταν φαντασμαγορικά, οι ηθοποιοί όλοι γνωστοί με καταπληκτικές φωνές, χορογραφίες, χορευτές, ζωντανή μουσική ήταν ένα υπερθέαμα.

Δυσάρεστη εμπειρία:

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ήταν τα καρότσια με ποδήλατο έξω από το θέατρο. Ένας τύπος μας είπε ότι θα μας μεταφέρει και ότι θα κόστιζε 15 δολάρια. Όταν φτάσαμε στον προορισμό μας, μου είπε ότι ήταν 225 δολάρια! Τα 15 δολάρια που μας είπε στην αρχή ήταν το λεπτό!

Κάποιοι συγκεκριμένοι χώροι που μας προτείνεις να επισκεφθούμε όταν και εφόσον πάμε στη Νέα Υόρκη:

Metropolitan Museum of Art, National September 11 Memorial, Οbservatory building, The Empire State Building, Macy’s, Central Park, Statue of Liberty, Chart House (restaurant).