Ένα ταξίδι, μία ιστορία

Της Βέρας Κοσμά

Ο ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΠΑΛΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕ ΤΡΟΠΙΚΑ ΔΑΣΗ, ΖΕΣΤΑ ΝΕΡΑ, ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ, ΜΑΓΙΚΑ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΑ, ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Προορισμός

Μπαλί, Ινδονησία. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Όταν φτάσεις καταλαβαίνεις από την πρώτη στιγμή ότι υπάρχει κάτι μαγικό σε αυτό το νησί. Πως φτάνεις στον συγκεκριμένο προορισμό;
Φτάσαμε στο Μπαλί μέσω Qatar Airways. Χρειάστηκε να ταξιδέψουμε πέντε ώρες μέχρι την Doha και επιπλέον 11 ώρες μέχρι Despansar Indonesia.

Τι διαφορετικό είχε το Μπαλί από τους υπόλοιπους προορισμούς;

Το διαφορετικό που είχε το Μπαλί σε σύγκριση με άλλους προορισμούς είναι ο καιρός. Το κλίμα είναι τροπικό μετατρέποντας με αυτό τον τρόπο το νησί σε επίγειο παράδεισο. Τροπικά δάση, ζεστά νερά, υπέροχες παραλίες, μαγικά ηλιοβασιλέματα, βουδιστικοί ναοί, φιλικοί και φιλόξενοι άνθρωποι συνθέτουν το μωσαϊκό του Μπαλί και το καθιστούν χωρίς αμφιβολία σε προορισμό ζωής. Ένας τόπος ειδυλλιακός που μοιάζει να τον προστατεύουν στα στοργικά τους χέρια οι θεοί του.

Θετική εμπειρία;

Η πιο θετική εμπειρία από το Μπαλί είναι ο κόσμος του. Το πόσο φιλικοί, χαμογελαστοί και εξυπηρετικοί είναι οι άνθρωποι του Μπαλί είναι και αυτό που κάνει τη διαφορά σε αυτό το νησί. Επίσης, στο Μπαλί έχω δοκιμάσει τον καλύτερο καφέ. Τέλος, σε αντίθεση με όσα λέγονται τα μπαρ και τα εστιατόρια είναι πεντακάθαρα και το σέρβις άψογο.

5 συγκεκριμένοι χώροι που μας προτείνεις να επισκεφθούμε όταν και εφόσον πάμε στο Μπαλί…

Είναι τόσα πολλά που δεν μπορώ να περιοριστώ σε πέντε. Το Ubud είναι ο ιδανικός τόπος για χαλάρωση και για να επισκεφτείς τα διάσημα Rice fields, waterfalls, temples, να κάνεις yoga και να δοκιμάσεις τον σπιτικό οργανικό καφέ τους. Επίσης με ενθουσίασαν τα beach bars όπως τα: Finns beach bar, Potato Head, OMNIA και το La Plancha για να παρακολουθήσεις τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα. Θα πρότεινα επίσης το Nusa penida (Diamonds Beach), χρειάζεται περίπου 2-3 ώρες από το Μπαλί για να φτάσεις αλλά αξίζει. Μια πανέμορφη διαδρομή και ο πιο ωραίος υποβρύχιος κόσμος γεμάτος κοράλια και πολύχρωμα ψάρια.