Ένα ταξίδι, μία ιστορία – του Παναγιώτη Παντελή

Ο Παναγιώτης Παντελή ταξίδεψε στην πόλη των Αγγέλων, το Λος Άντζελες, και μας περιγράφει τις εμπειρίες του.

Προορισμός:

Το Λος Άντζελες στην πολιτεία της Καλιφόρνιας αποτελεί για μένα τον αγαπημένο μου προορισμό κατά την επίσκεψη μου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δικαίως ταυτίζεται με το Αμερικάνικο όνειρο αλλά και τον χώρο της ψυχαγωγίας λόγο του Χόλυγουντ και των πολλών διασημοτήτων που ζουν εκεί. Η πόλη αποτελεί ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα μέρη στον κόσμο, καθώς κατοικούν άνθρωποι προερχόμενοι από κάθε γωνιά της γης, οι οποίοι αποκαλούνται Angelenos και καθίσταται ως ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά, πολιτιστικά, επιστημονικά και ψυχαγωγικά κέντρα του κόσμου..

Πως φτάνεις στον συγκεκριμένο προορισμό; 

Οι περισσότερες πτήσεις συνήθως έχουν ως ενδιάμεσο σταθμό το Λονδίνο, διαδρομή την οποία ακολούθησα και
εγώ. Είναι ένας μακρινός προορισμός, αλλά η λαχτάρα για τις νέες εμπειρίες κατά την άφιξη και οι τόσες σημαντικές αναμνήσεις κατά την επιστροφή αποτελούν βάλσαμο για την σωματική κόπωση.

Τι διαφορετικό είχε ο συγκεκριμένος προορισμός από τους υπόλοιπους;

Λόγω της πολυπολιτισμικότητα του το Λος Αντζελες παρέχει πληθώρα εμπειριών στους επισκέπτες του και συνδυάζει ταυτόχρονα των αέρα και τον τρόπο ζωής μιας μεγαλούπολης γεμάτη ουρανοξύστες αλλά και την παραδεισένια ξεγνοιασιά στην ακτογραμμή της. Περπατώντας σε κάποια σημεία της πόλης αισθάνεσαι ότι είσαι σε ταινία καθώς πολλά σημεία έχουν φιλοξενήσει σκηνές από γνωστές ταινίες. Αυτό που κάνει ξεχωριστό το Λος Άντζελες είναι οι αντιθέσεις του. Από την μια στιγμή στην άλλη μπορείς να βρεθείς από την πιο πολυτελή συνοικία στην πιο λαϊκή.

Αξέχαστη θετική εμπειρία;

Η επίσκεψη μου στο μουσείο «The Board» καθώς εκεί είχα την ευκαιρία να θαυμάσω έργα σπουδαίων καλλιτεχνών όπως του Andy Warhol, Roy Lichtenstein αλλά και του Jeff Koons. Το αποκορύφωμα όμως ήταν το Infinity Mirrored Room της Yayoi Kusama. Ένα δωμάτιο που σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι ανάμεσα σε χιλιάδες αστέρια καθώς νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο απέραντο! Αυτή είναι ίσως μια από τις ξεχωριστές εμπειρίες που έχω ζήσει.

Υπήρξε κάποια δυσάρεστη εμπειρία; 

Δυσάρεστή εμπειρία με την έννοια της λέξης δεν θυμάμαι να είχα ίσως γιατί ειδικότερα στα ταξίδια επιλέγουμε να κρατάμε τα όμορφα στο μυαλό. Βέβαια σε αυτό μου το ταξίδι γκρεμίστηκαν ακόμη μερικοί μύθοι που διατηρούσα στο μυαλό. Για παράδειγμα το γεγονός ότι τα θρυλικά Όσκαρς λαμβάνουν χώρα σε ένα τυπικό εμπορικό κέντρο και η φαντασμαγορική αυτή σκάλα που βλέπουμε στις απονομές δεν είναι παρά μια σκάλα που οδηγεί σε… διάφορα μαγαζιά.

Τι μας προτείνεις να επισκεφθούμε εάν και εφόσον πάμε στο Λος Άντζελες;

Εάν είσαι λάτρης του «street food» τότε πρέπει να επισκεφθείς το Grand Cen- tral Market, την China Town και το Farmer’s Market. Εάν σου αρέσει η αδρεναλίνη πρέπει να επισκεφθείς τον ουρανοξύστη «Oue» και να κατέβεις από την γυάλινη τσουλήθρα, η οποία αιωρείται στα 1000 πόδια πάνω από τη γη. Φυσικά θα επισκεφθείς το θεματικό πάρκο της Univer- sal Studios. Όσο αφορά τα εικαστικά, τα μουσεία «The Board» και «Los Angeles County Museum» αλλά και το θέατρο της «Walt Disney» είναι από τα βασικότερα που πρέπει κανείς να δει. Τέλος, μια βόλτα στις παραλίες της Santa Monica και της Venice Beach, ενώ δεν θες να χάσεις την περιοχή του Μπέβερλι Χιλς και φυσικά τον περίφημο δρόμο των διασημοτήτων (Walk of Fame) όπου θα εκπληρώσουν το Αμερικάνικο όνειρο σου κάνοντας σε να νιώσεις για λίγο ένας «Angeleno»!