Ένα ταξίδι, μία ιστορία – Κωνσταντία Μελέκκη

Η Κωνσταντία Μελέκκη ταξίδεψε στη Κοπεγχάγη, και μας περιγράφει τις εμπειρίες της.

Του Ζανέττου Λουκά

Προορισμός:

Είχα την τύχη να επισκεφθώ πρόσφατα την Κοπεγχάγη. Χωρίς αμφιβολία είναι μια από τις πιο ωραίες πόλεις της Ευρώπης. Είμαι πολύ τυχερή που η αδελφή μου έχει επιλέξει να σπουδάσει σε αυτή την πόλη, και έχω ακόμα ένα λόγο να την επισκέπτομαι. Η πρώτη μου εξ’ αποστάσεως επαφή με τη Δανία ήταν μέσω της μόδας. Ο συνδυασμός του μινιμαλισμού με την έξυπνη χρήση του χρώματος έκαναν την εβδομάδα μόδας της Κοπεγχάγης να ξεχωρίσει στα μάτια μου και είναι σίγουρα μια εμπειρία που θα ήθελα να ζήσω.

Πως φτάνεις στον συγκεκριμένο προορισμό;

Από Κύπρο υπάρχει απευθείας πτήση προς Κοπεγχάγη, άρα είναι ένα αρκετά εύκολο ταξίδι. Εμείς, ταξιδέψαμε με Norwegian Αirlines και η εμπειρία μας ήταν πολύ καλή. Η πτήση διήρκεσε 4 ώρες και το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης ήταν πολύ κοντά στο κέντρο. Το μετρό είναι με διαφορά το καλύτερο μέσο μεταφοράς στην Κοπεγχάγη και θα το συνιστούσα για όλες τις διαδρομές, ακόμα και για αυτές από και προς το αεροδρόμιο.

Τι διαφορετικό είχε ο συγκεκριμένος προορισμός από τους υπόλοιπους;

Η ατμόσφαιρα και η αύρα ήταν τόσο διαφορετική, με το συνδυασμό της ευγένειας και της σκανδιναβικής ψυχρότητας να ξεχωρίζει. Ένιωθα πως οι Δανοί έχουν ανακαλύψει το μυστικό της καλής ζωής και δεν ήθελαν να το μοιραστούν με τους υπόλοιπους. Κάτι που ίσως, πολλοί να μην γνωρίζουν είναι ότι η Κοπεγχάγη έχει πολύ καλούς ποδηλατόδρομους, ίσως και καλύτερους από αυτούς του Άμστερνταμ, το οποίο είχα επισκεφτεί τον περασμένο Σεπτέμβριο. Γενικά, η ποδηλασία είναι ο καλύτερος, ο πιο αποτελεσματικός και οικονομικότερος τρόπος να δείτε την πόλη.

Αξέχαστη θετική εμπειρία;

Τον ενθουσιασμό της μαμάς μου όταν αντίκρισε το Τιβόλι, το οποίο είναι ένα από τα παλαιότερα πάρκα της Ευρώπης.

Υπήρξε κάποια δυσάρεστη εμπειρία;

Tο μόνο ελάττωμα που μπορώ να αναφέρω είναι το κόστος ζωής. Στα πλείστα μαγαζιά δεν υπήρχε μπουκάλι κρασί κάτω από 45 ευρώ. Αυτό όμως δικαιολογείται, λόγω του ψηλού βιοτικού επιπέδου. Fun fact, ο ελάχιστος μισθός στην Δανία είναι 2900 ευρώ, άρα δικαιολογημένα μια μπίρα να κοστίζει 6 ευρώ.

Τι μας προτείνεις να επισκεφθούμε τα ποιο πάνω μέρη;

Θα εισηγούμουν αν ο καιρός σας το επιτρέπει και σε μία ηλιόλουστη μέρα μπορείτε να κάνετε μία βόλτα με βάρκα στο κανάλι της Κοπεγχάγης. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τις πανέμορφες λίμνες στο Norreport, καθώς και ωραία μπαρς για κοκτέιλ στο παλιό λιμάνι. Θα σύστηνα το Νoma, το αγαπημένο μου εστιατόριο στην Κοπεγχάγη, το οποίο ήταν μία καταπληκτική εμπειρία, επιπέδου Michelin, φυσικά καθόλου οικονομικό. Για ένα απολαυστικό ποτήρι κρασιού θα εισηγούμουν μία επίσκεψη στο Vivant, για θαλασσινά το υπέροχο Les trois cochons.

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news