Άνθρωποι: 3 λεπτά με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλλή – Από τον Θεόδουλο Κουρούγιαννη

Παραλίμνι/Ετών 31

Θυμάται τα παιδικά του χρόνια να τα περνά όμορφα, ωραία, χωρίς καμία έννοια και χωρίς τηλέφωνο στο χέρι. Αναπολεί στιγμές γεμάτες παιχνίδι στις γειτονιές, να γυρνά με το ποδήλατο, να παίζει κρυφτό αλλά και πολύ ποδόσφαιρο. Όμως θυμάται και την μετάβαση από τα παιχνίδια έξω στις γειτονιές στα ηλεκτρονικά μέσα στο σπίτι. Ένας νέος τότε, αλλά αναπόφευκτος τρόπος παιχνιδιού που έχει πλέον καλώς ή κακώς, με την εξέλιξη της τεχνολογίας διαφοροποιήσει την κοινωνία μας και έτσι οι σημερινοί γονείς να τον θεωρούν φυσιολογικό. Συχνά παρατηρεί ότι οι γονείς για διάφορους λόγους έχουν χάσει δυστυχώς την εμπιστοσύνη στο να αφήνουν τα παιδιά τους να παίζουν έξω στις γειτονιές με αποτέλεσμα αυτά να καταλήγουν μπροστά από μία οθόνη. Αποφοίτησε από το Λύκειο Παραλιμνίου το 2009 και ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία το 2011.

Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στον κλάδο Οργάνωση & Διαχείριση Αθλητισμού και ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2016. Παράλληλα έκανε την πρακτική του στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου και στον Κεραυνό Στροβόλου. Επέστρεψε μόνιμα στην Κύπρο το 2016 και ξεκίνησε την αναζήτηση θέσης εργασίας στον αθλητισμό. Μέχρι να βρει αυτό που ήθελε και να του δοθεί η ευκαιρία, ξεκίνησε να δουλεύει στο Polyxenia Isaak, στο μπαρ, στο εστιατόριο και σε όλα τα πόστα. Δούλεψε επίσης για ένα χρόνο σε pool bar ξενοδοχείου. Τους τελευταίους 8 μήνες είναι σε καφετέρια στο Παραλίμνι.

Ο Κωνσταντίνος είναι παντρεμένος με την Γεωργία Χατζηαντώνη και έχουν ένα αγοράκι τεσσάρων μηνών, τον Σωτήρη. Πατέρας του ο Σωτήρης Μαρκουλλής από το Παραλίμνι και μητέρα του η Αλεξάνδρα Φωτίου από το Φρέναρος. Έχει ένα πιο μικρό αδελφό τον Κυριάκο όπου του έχει πολλή αδυναμία.

Μικρός ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο αλλά και με το τένις.
Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο ξεκίνησε στην ηλικία των 6 ετών, από το Μουντιάλ του 1998. Μέχρι τότε δεν είχε παρακολουθήσει ούτε και ένα αγώνα ποδοσφαίρου. Θα μπορούσε να είναι αθλητής του τένις αλλά λόγω ευκαιριών και ρίσκου δεν το έπραξε. Σήμερα, στον ελεύθερο του χρόνο όσο μπορεί ασχολείται και με τα δύο αθλήματα.
Βλέπει ότι στην Κύπρο υπάρχουν αρκετά ταλαντούχα παιδιά σε όλα τα αθλήματα, όμως χρειάζονται περισσότερη στήριξη και να δίνονται περισσότερες ευκαιρίες ούτως ώστε να μπορούν να εξελιχθούν. Συμβουλεύει όμως τους πιο νέους να μην διστάζουν και να μην σταματούν ποτέ να κυνηγούν τα όνειρα τους, οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή τους δοθεί η ευκαιρία, είτε αυτή είναι στην Κύπρο ή στο εξωτερικό!