Άνθρωποι: 3 λεπτά με τον Δήμο Κωνσταντίνου – Από τον Θεόδουλο Κουρούγιαννη

Παραλίμνι/ Ετών 75

Η στήλη έχει τίτλο «3 λεπτά» αλλά με τον κ. Δήμο Κωνσταντίνου, γέννημα θρέμμα Παραλίμνης, φανατικός οπαδός την Ένωσης και πάνω απ’ όλα άνθρωπος δύσκολα χωράει ο βίος του σε τρία λεπτά συζήτησης.

Παντρεμένος με την κα Κατελίτσα του Ζουβάνη και της Μαρίας, έχει 2 παιδιά τον Δημήτρη και την Μαρία και 3 εγγόνια, τον Αλέξανδρο, την Κασσάνδρα και την Δημοσθένη. Γονείς του ο Δημήτρης και η Κυριακού Γιαλλούρη από το Παραλίμνι. Μεγάλωσε σε μεγάλη οικογένεια με 6 αδέρφια και είναι ο μικρότερος. Είχε όμορφα παιδικά χρόνια με δυσκολίες, βοηθώντας τους γονείς του στα περβόλια τα καλοκαίρια και φροντίζοντας τα ζώα της οικογένειας τα απογεύματα, όμως όπως μας λέει ποτέ δεν πέρασαν δύσκολα σαν οικογένεια. Έχει μνήμες από το 1955-59, με την παρουσία των Άγγλων και με έντονη την εικόνα της ενέδρας στην Λαξιά αλλά και την συμμετοχή του στα Ακριτόπουλα. Αποφοίτησε από το 1ο Ελληνικό Γυμνάσιο Αρρένων Αμμοχώστου και ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός το 1968.
Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Στο Δημοτικό ξεκίνησε ως αμυντικός και κεντρικός ποδοσφαιριστής, κατέληξε όμως από τα 15 του που ξεκίνησε προπόνηση, μετά από προτροπή φίλων και έλλειψη τερματοφυλάκων, να αγωνιστεί για 17 ολόκληρα χρόνια ως ο βασικός τερματοφύλακας και 7 χρόνια αρχηγός της 1ης ομάδας της Ε.Ν. Παραλιμνίου. Τελείωσε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής το 1979 με περισσότερες από 400 συμμετοχές κάτω από τα δοκάρια της αγαπημένης του Ένωσης. Το πάθος, η αγάπη και η αγωνία που είχε όταν αγωνιζόταν του έδωσαν ικανοποίηση, περηφάνεια και ευχαρίστηση. Νιώθει ευλογημένος που αγωνίστηκε τόσα χρόνια στην Ένωση και που έμεινε στο χώρο του ποδοσφαίρου μέχρι σήμερα. Στη πορεία διετέλεσε 2 χρόνια προπονητής της ομάδας και μέχρι σήμερα ακολουθεί την ομάδα ως οπαδός παντού και είναι προπονητής στους παλαίμαχους.

Ο κ. Δήμος εργάστηκε στη Σ.Π.Ε Παραλιμνίου για 40 χρόνια. Προσελήφθηκε όπως μας λέει το 1972 μετά από παρέμβαση των οπαδών και επιτρόπων της Ένωσης. Αφυπηρέτησε στις 23/09/2012 ως Τμηματάρχης. Ήταν αιρετό μέλος του Συμβουλίου Βελτιώσεως Παραλιμνίου και μέλος στο 1ο Προσωρινό Δημοτικό Συμβούλιο Παραλιμνίου λίγο πριν το 1986.

Δούλεψε με αρκετές γενιές στη ζωή του. Εμπιστεύεται αυτή την γενιά και είναι σίγουρος ότι με αρκετή δουλειά και επιμονή θα ανταπεξέλθουν στις σημερινές δυσκολίες. Έχουν όλα τα εφόδια να πετύχουν αυτά που προσδοκούν οι ίδιοι και αυτά που περιμένουμε εμείς. Να αναζητούν βέβαια την σωστή καθοδήγηση των πιο έμπειρων και πάντοτε να έχουν κατά νου δύο λέξεις, την εκτίμηση και το σεβασμό.

Στην ΕΝΠ όπως μας λέει γίνεται μια καλή δουλειά και ελπίζει να καταφέρουν, βάζοντας και τον εαυτό του μέσα, να σταθεροποιηθούν στην 1η κατηγορία. Παρόλο που έχουν αρκετούς Κύπριους ποδοσφαιριστές, θα ήθελε να δει να αγωνίζονται περισσότεροι αλλά και πιο πολλοί Παραλιμνίτες. Για τον κ. Δήμο όλα ξεκινούν και καταλήγουν στην Ένωση και όπως μας λέει στη μέση ήμαστε εμείς, οι ποδοσφαιριστές, οι οπαδοί και οι επίτροποι. Κι όπως ο ίδιος λέει στους γονείς του χρωστά το ζην, στην Ένωση και την Συνεργατική το ευ ζην. Εύχεται λευτεριά στην Κύπρο μας, καλά Χριστούγεννα, καλό νέο έτος σε όλους και χρονιά πολλά με υγεία, ευλογία αλλά και Ενωσίτικα… και να μην ξεχνάμε ότι πάντοτε τα αγαθά κόποις κτώνται!