Ποιος θα κληρονομήσει την αμύθητη περιουσία του Καρλ Λάγκερφελντ;

Απλετο φως σχετικά με το ποιοι θα κληρονομήσουν την περιουσία του αείμνηστου Καρλ Λάγκερφελντ, πρόκειται να ρίξει το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει το BBC, «The Mysterious Mr. Lagerfeld».

Η περιουσία του υπολογίζεται σε 200 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ντοκιμαντέρ «βουτά» στη ζωής του πολυμαθούς σχεδιαστή στους οίκους Chanel, Fendi και στο δικό του brand.

O σκηνοθέτης Μάικλ Γουόλντμαν μίλησε με μέλη του στενού κύκλου του Καρλ Λάγκερφελεντ, τον Σεμπαστιάν Ζοντό, σωματοφύλακά του, τον Μπαπτίστε Τζαμπικόνι, μοντέλο και φίλο του, Μπραντ Κρένινγκ μοντέλο, τη Φρανσουάζ Κασότ, η οποία ανέλαβε τη φροντίδα της Choupette, της γάτας Βιρμανίας του σχεδιαστή, την Καρολίν Λεμπάρ, διευθύντρια επικοινωνίας του αείμνηστου σχεδιαστή.

Η Σελίν Ντεγκουλέ, δικηγόρος του σχεδιαστή, η οποία έχει πρόσβαση στη διαθήκη του αρνήθηκε να μοιραστεί λεπτομέρειες.

Συγκινητικές στιγμές έχουν συμπεριληφθεί στο ντοκιμαντέρ, όπως όταν ο Κρένινγκ, ο οποίος τώρα εργάζεται ως κτηματομεσίτης στη Φλόριντα, κάθεται σε μια παραλία με την οικογένειά του και διηγείται δακρυσμένος το πώς ο Λάγκερφελντ άλλαξε τη ζωή του.

«Ο Λάγκερφελντ ήταν μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες της μόδας και μια από τις πιο μυστηριώδεις. Η επιρροή του ήταν ανυπολόγιστη, αλλά πόσοι άνθρωποι γνώρισαν πραγματικά τον αληθινό Λάγκερφελεντ;» αναφέρεται στην περιγραφή του BBC.

Οι δαπάνες του σχεδιαστή μόδας ήταν θρυλικές και όχι πάντα προβλέψιμες. Η γενναιοδωρία του προς τα πιο κοντινά του άτομα ήταν εκπληκτική, χάριζε δώρα, αυτοκίνητα και απεριόριστα ρούχα σε άλλους ή μίσθωνε αεροπλάνα για να ταξιδέψει με φίλους πέρα από τον Ατλαντικό για να μείνουν μαζί του στο Σαιν Τροπέ.

Το 2020 αναφέρθηκε ότι υπάρχουν επτά δικαιούχοι στην περιουσία του Λάγκερφελντ. Το μοντέλο Τζέικ Ντέιβις, η Καρολίν Λεμπάρ, ο Σεμπαστιάν Ζοντό, ο Μπαπτίστε Τζαμπικόνι, ο Μπραντ Κρένινγκ και ο γιος του Χάντσον, τον οποίο βάφτισε ο σχεδιαστής και η Φρανσουάζ Κασότ.

Όμως ο βασικός λογιστής του Λάγκερφελντ, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι το μόνο άτομο με αρκετές γνώσεις σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία του αείμνηστου σχεδιαστή για να βοηθήσει στο ζήτημα της κληρονομιάς μετεγκαταστάθηκε στην Ελβετία και δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία για να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση λόγω «κακής υγείας». Αφήνει έτσι τους υποτιθέμενους κληρονόμους στο σκοτάδι σχετικά με το τι πρόκειται να λάβουν, αναφέρει το BBC.

«Η κατάσταση στο τέλος δεν ήταν πολύ τακτοποιημένη. Αυτό το είδος της μεγάλης κληρονομιάς μπορεί να διαρκέσει δέκα χρόνια» και το γεγονός ότι τα περιουσιακά του στοιχεία είναι μεταξύ Γαλλίας και Μονακό σημαίνει ότι το κόστος διεκπεραίωσης της περιουσίας, κυρίως φόροι, θα είναι τεράστιο.

Ο Τζαμπικόνι στο ντοκιμαντέρ περιέγραψε τη σχέση του με τον Λάγκερφελντ περισσότερο σαν πατέρα και γιου.

«Κάποια στιγμή, είχαμε εκφράσει την επιθυμία να με υιοθετήσει μια μέρα ο Καρλ. Αυτό ήθελε. Μου έκανε ένα δώρο, ένα σετ αποσκευών από τον Louis Vuitton. Παρήγγειλε τις αποσκευές με τα αρχικά BLG, Baptiste Lagerfeld Giabiconi» ανέφερε.

Πηγή: cnn.gr