Ο Kanye West δεν είναι πλέον δισεκατομμυριούχος

Σύμφωνα με το Forbes, η πτώση του παρανοϊκού ράπερ δεν έχει πάτο μετά τον αντισημιτικό οχετό που οδήγησε στη λήξη της συνεργασίας του (και) με την Adidas.

όλις πριν από λίγες ημέρες, ο ράπερ και επιχειρηματίας μόδας Kanye West προκάλεσε την Adidas να βάλει τέλος στη συνεργασία τους μετά από ένα εβδομαδιαίο μπαράζ αντισημιτικών σχολίων που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε εμφανίσεις του σε εθνικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ye, ο οποίος συνεργαζόταν με την Adidas από το 2013 για τη σειρά Yeezy των πανάκριβων και εξαιρετικά δημοφιλών αθλητικών παπουτσιών του, πίστευε ότι ήταν άτρωτος. Άλλωστε, το 4% έως 8% των πωλήσεών της Adidas υπολογίζεται πως προέρχεται από τα προϊόντα Yeezy, σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα Cowen. Για τον Ye, ήταν μια ακόμα πιο σημαντική συμφωνία, που αντιπροσώπευε 1,5 δισ. δολάρια από την καθαρή αξία της περιουσίας του.

Στο στόχαστρο η Adidas

Αλλά τα λόγια του Ye έβαλαν στο στόχαστρο τη γερμανική εταιρεία αθλητικών ενδυμάτων, με τους δικούς της ναζιστικούς δεσμούς που χρονολογούνται από τους ιδρυτές της. Αυτό που ακολούθησε ήταν η μεγαλύτερη κλιμάκωση της πίεσης προς την Adidas να διακόψει τους δεσμούς της με τον Ye, καθώς η σωρεία αντισημιτικών σχολίων του προκάλεσε την καταδίκη του από τα κορυφαία κλιμάκια του Χόλιγουντ. Για εβδομάδες, η Adidas παρέμεινε σιωπηλή, εκτός από μια δήλωση στις 6 Οκτωβρίου ότι η συνεργασία της με τον Ye “επανεξετάζεται”.

Η πίεση προς την Adidas αυξήθηκε μετά τη δημοσίευση μιας εικόνας το περασμένο Σαββατοκύριακο με ένα πανό που ήταν κρεμασμένο πάνω από μια γέφυρα αυτοκινητόδρομου του Λος Άντζελες και έγραφε “Ο Kanye είχε δίκιο για τους Εβραίους”, συνοδευόμενο από μια ομάδα ακραίων ρατσιστών που χαιρετούσαν ναζιστικά τους οδηγούς που περνούσαν από κάτω. Τα εν λόγω άτομα προφανώς αναφέρονταν στο tweet του Ye “death con 3 στον εβραϊκό λαό” (σ.σ. αναφερόταν πιθανότατα στην κατάσταση συναγερμού του αμερικανικού στρατού, DEFCON, που έχει πέντε επίπεδα συναγερμού) που οδήγησε στο κλείδωμα του λογαριασμού του στο Twitter. Άλλα αντισημιτικά σχόλια είχαν ως αποτέλεσμα να μπλοκαριστεί στο Instagram και χιλιάδες χρήστες των social media ζητούσαν από την Adidas να σταματήσει τη συνεργασία της με τον Ye.

Η συνεργασία Adidas-Kanye West ολοκληρώθηκε στις 25 Οκτωβρίου

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου η Adidas έσπασε τελικά τη σιωπή της και έβαλε τέλος στη συνεργασία. Αυτή η κίνηση θα κοστίσει πολύ σε αυτούς, αλλά και στον Ye ακόμα περισσότερο, βγάζοντάς τον αμέσως από τη λίστα των δισεκατομμυριούχων.

Ο Kanye West δεν είναι πλέον δισεκατομμυριούχος

Πηγή: esquire.com.gr