Η Τζένιφερ Ανιστον μιλάει για τη μάχη της με τη στειρότητα

«Εκανα εξωσωματικές, αλλά απέτυχαν. Είναι ψέμα ότι ο Μπραντ Πιτ με άφησε, επειδή δεν ήθελα παιδιά», δηλώνει η δημοφιλής ηθοποιός σε μία συνέντευξη – ποταμό στο γυναικείο περιοδικό Allure. «Προσπαθούσα να μείνω έγκυος. Εκανα εξωσωματική γονιμοποίηση, έπινα κινέζικο τσάι. Εδωσα τα πάντα σε αυτό», αποκαλύπτει

Πιο αποκαλυπτική από ποτέ είναι με τα προσωπικά της η Τζένιφερ Άνιστον, δίνοντας μία συνέντευξη – ποταμό στο γυναικείο περιοδικό Allure, την οποία αναδημοσιεύει η εφημερίδα Daily Telegraph. Η συνέντευξη συνοδεύεται και με μία αποκαλυπτική φωτογράφιση, όπου η Ανιστον ποζάρει φορώντας μόνο αξεσουάρ και εσώρουχα γνωστών οίκων μόδας. «Δεν έχω να κρύψω τίποτα», λέει η 53χρονη ηθοποιός, η οποία παραδέχεται ότι σήμερα νιώθει πολύ καλύτερα από τα 30 ή τα 40 της χρόνια. «Εκανα τα πάντα για να κάνω παιδιά» Στη συνέντευξη, η Ανιστον αποκαλύπτει ότι έκανε πολλές προσπάθειες για να μείνει έγκυος, ενώ τα αμερικανικά μέσα την κατηγορούσαν «ως εγωίστρια, που το μόνο για το οποίο ενδιαφερόταν ήταν η καριέρα της», όσον αφορά στο γάμο της με τον Μπραντ Πιτ, τον οποίο παντρεύτηκε το 2000 και χώρισαν πέντε χρόνια αργότερα. «Στα τέλη των 30 μου, στα 40 μου, είχα περάσει πολύ δύσκολα πράγματα και εάν δεν τα είχα περάσει αυτά, δεν θα γινόμουν ποτέ, αυτό που έπρεπε να είμαι», δηλώνει η ηθοποιός. «Προσπαθούσα να μείνω έγκυος. Εκανα εξωσωματική γονιμοποίηση, έπινα κινέζικο τσάι. Εδωσα τα πάντα σε αυτό. Και θα έδινα τα πάντα για να μου πει κάποιος: «Κατάψυξε τα ωάριά σου. Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου». Απλώς, δεν το σκέφτεσαι. Εδώ, είμαι λοιπόν σήμερα. Το πλοίο έχει σαλπάρει».

Με τον Μπραντ Πιτ, νέοι και ερωτευμένοι το 2002 (Kevin Winter/Getty Images/Ideal Images)

Οπως είχε αποκαλύψει πέρυσι η Ανιστον στο Hollywood Reporter, συνήθιζε να παίρνει τις φήμες «ότι ο Μπραντ Πιτ τη χώρισε, επειδή δεν ήθελε ή δεν μπορούσε να κάνει παιδιά, πολύ προσωπικά». «Ειδικά την εντύπωση που άφηναν τα μίντια, ότι επέλεξα την καριέρα μου, από το να κάνω παιδιά», λέει η 53χρονη ηθοποιός. «Οι τίτλοι έγραφαν ότι είμαι εγωίστρια, ότι θέλω να είμαι επιτυχημένη και να μην έχω παιδιά, ότι ο λόγος που με παράτησε ο άνδρας μου, ο λόγος που χωρίσαμε και τελειώσαμε το γάμο μας, ήταν επειδή δεν του χάρισα ένα παιδί. Πρόκειται για κάτι απολύτως ψευδές. Δεν έχω να κρύψω τίποτα αυτή τη στιγμή».

Η ηθοποιός προσθέτει ότι σαφώς και ενδιαφερόταν για την καριέρα της, αλλά ποτέ σε βάρος των προσπαθειών της να γίνει μητέρα. «Θεός φυλάξοι αν μια γυναίκα είναι επιτυχημένη, χωρίς παιδί» λέει. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει στο Allure, τώρα έχει συμβιβαστεί με το γεγονός ότι δεν θα κάνει παιδιά και αισθάνεται ανακούφιση, καθώς όπως λέει δεν υπάρχει άλλο. «Δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω». «Μπορώ; Ισως. Ισως. Ισως. Δεν χρειάζεται να το σκέφτομαι άλλο αυτό», δηλώνει στο περιοδικό και παραδέχεται ότι δεν πλανάται πλέον ένα ατελείωτο “ίσως” πάνω από το κεφάλι της, για το θέμα της μητρότητας.

H Aνιστον με τον δεύτερο σύζυγό της, Τζάστιν Θέροου, το 2015 (Shutterstock)

Μετά από τον χωρισμό της με τον Μπραντ Πιτ, η Ανιστον παντρεύτηκε έναν άλλο ηθοποιό, τον Τζάστιν Θέροου. Η σχέση τους ξεκίνησε το 2011, παντρεύτηκαν το 2015, όμως χώρισαν το 2018. Όπως λέει σήμερα, η επιτυχημένη ηθοποιός «δεν νιώθει την ανάγκη να έχει μία σχέση». «Εάν δεν περνούσα αυτά τα σκ@@@ που πέρασα στη δεκαετία μεταξύ των 30 και των 40, δεν θα γινόμουν αυτή που είμαι σήμερα», εξηγεί. «Γι’ αυτό έχω τόση ευγνωμοσύνη, για όλα αυτά που έγιναν. Διαφορετικά, θα παρέμενα μια γυναίκα φοβισμένη, νευρική, αβέβαιη για το ποια ήμουν. Και τώρα, δεν με νοιάζει. Αισθάνομαι καλύτερα με αυτό που είμαι σήμερα. Εμαθα πως έπρεπε να σταματήσω να κατηγορώ τον εαυτό μου».

Παράλληλα, η Ανιστον άφησε να εννοηθεί ότι σκοπεύει να γράψει ένα βιβλίο για τον αγώνα που έδωσε με τη στειρότητα, κάτι που επέλεξε, όπως λέει, να κρατήσει κρυφό τόσα χρόνια από τα μίντια και τον κόσμο, προκειμένου να προστατεύσει τον εαυτό της. «Θα γράψω (ένα βιβλίο) μία μέρα. Εχω περάσει τόσα χρόνια, προστατεύοντας την ιστορία μου γύρω από τις εξωσωματικές γονιμοποιήσεις. Ημουν τόσο προστατευτική με τον εαυτό μου, επειδή ένιωθα ότι ήταν πολύ λίγα αυτά, τα οποία θα μπορούσα να κρύψω. Ο κόσμος δημιουργεί ιστορίες στο μυαλό του, οι οποίες δεν είναι αληθινές. Οπότε, θα μπορούσα πια να πω την αλήθεια. Νιώθω σαν να βγαίνω από τη χειμερία νάρκη και πλέον δεν έχω τίποτα να κρύψω».

Πηγή: Protagon.gr