Γιατί η Kim Kardashian έδωσε διάλεξη στο Harvard; Η σκληρή κριτική που δέχτηκε στα social media

H διάσημη τηλεπερσόνα και επιχειρηματίας έδωσε ομιλία στο πιο φημισμένο πανεπιστήμιο του κόσμου.

H Kim Kardashian μπορεί να ξεκίνησει την “καριέρα” της ως τηλεπερσόνα, όμως εξελίχτηκε σε μία από τις πλουσιότερες επιχειρηματίες με περιουσία 1.8 δισεκατομμυρίων και μια εταιρία – την SKIMS- που κοστίζει 3.2 δισεκατομμύρια.

Η πορεία της από το Calabasas όπου μένει μέχρι την πύλη του Harvard όπου βρέθηκε για να δώσει διάλεξη είναι μεγάλη, όπως μεγάλη ήταν και η επιτυχία που σημείωσε η εταιρεία της από το 2019 μέχρι σήμερα. Αυτό ακριβώς ήταν και το θέμα της ομιλίας που έδωσε μαζί με την συνεργάτιδά της, Jens Grede, σε ένα από τα πιο φημισμένα πανεπιστήμια του κόσμου.

Η επιχειρηματίας που σπουδάζει για να γίνει δικηγόρος, έγραψε για τη διάλεξη που έδωσε στο Harvard στα social media της, και οι αντιδράσεις ήταν σκληρές: “Μίλησα στο Harvard χθες στα πλαίσια του μαθήματος ‘HBS Moving Beyond DTC’. H εργασία της τάξης ήταν για το SKIMS οπότε η συνεργάτης μου, Jens, και εγώ μιλήσαμε για το marketing της εταιρείας, τις προκλήσεις και τις μεγάλες επιτυχίες μας. Είμαι πολύ περήφανη για την SKIMS και η σκέψη ότι αυτό θα είναι μέρος μαθήματος στο Harvard είναι απλά τρελό”, έγραψε η σταρ.

Το Twitter γέμισε με σχόλια ανθρώπων που δεν πίστευαν ότι η Kim έδωσε διάλεξη σε μία από τις αίθουσες του διάσημου πανεπιστημίου: “Είναι τρελό. Το Harvard θα έπρεπε να ντρέπεται” έγραψε κάποιος ενώ κάποιος άλλος σχολίασε “και κάπως έτσι το κύρος του Harvard εξατμίστηκε. Δεν είναι καν μια περίπτωση που αξίζει να μελετηθεί αλλά δεν θα ξέρατε τη διαφορά”.

“Το Harvard έριξε το επίπεδό του” σχολίασε κάποιος ενώ κάποιος άλλος έγραψε “οι άνθρωποι είναι τρελοί, είναι ντροπιαστικό να περπατάει στο Harvard”. Υπήρχαν, βέβαια, και φωνές πιο θετικές, όπως μιας φοιτήτριας που παρακολούθησε τη διάλεξε: “Το να μαθαίνεις από κάποιον που έχει χτίσει μια τόσο επιτυχημένη επιχείρηση με ενθουσίασε και το γεγονός ότι δεν είχαμε κάμερες στο δωμάτιο και μπορούσαμε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση ήταν ξεχωριστό”.

Πηγή: madamefigaro.gr