Τελικά, πόσο αλάτι πρέπει να τρώμε;

Έρευνα από τον Καναδά και συγκεκριμένα από το Πανεπιστήμιο του ΜακΜάστερ, το οποίο βρίσκεται στο Οντάριο. Εκεί, οι ερευνητές αποφάσισαν να αποδείξουν ότι το μέτρο αφορά όλα τα πράγματα – ακόμα και το αλάτι, το οποίο πολλοί ειδικοί προσπαθούν να εξοστρακίσουν από τη διατροφή μας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα λεγόμενά τους, όσοι σχεδόν αποκλείουν το αλάτι από την καθημερινότητά τους, έχουν τις ίδιες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιαγγειακές παθήσεις με εκείνους που προτιμούν τα φαγητά τους αρκετά αλατισμένα. Μάλιστα, ύστερα από σχετική έρευνα την οποία διεξήγαγαν, κατέληξαν στο ότι τα 4-6 γρ. νατρίου αποτελούν την ιδανική ημερήσια κατανάλωση. Βέβαια, η συνιστώμενη ημερήσια κατανάλωση σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ανέρχεται στα 2 γρ. νατρίου (δηλαδή, 5 γρ. ή 1 κ.γλ. αλάτι).

Φυσικά, οι ερευνητές δεν παύουν να επισημαίνουν πως η συγκεκριμένη ποσότητα μπορεί να διαφέρει από τον έναν άνθρωπο στον άλλο σύμφωνα, πάντα, με την κατάσταση της υγείας του. Αυτό, πάντως, σίγουρα είναι και το πιο σωστό και αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα όλων: Όντως, κάθε οργανισμός έχει τις δικές του ανάγκες και ιδιαιτερότητες και σύμφωνα με αυτές θα πρέπει να πορεύεται.

akispetretzikis.com