Τα ψυχολογικά τρικ των εστιατορίων που πρέπει να προσέξετε

Όλες οι επιχειρήσεις και κλάδοι έχουν τα μικρά τους μυστικά… Τα ψυχολογικά τρικ των εστιατορίων που πρέπει να προσέξετε την επόμενη φορά που θα τα επισκεφθείτε!

Ευρώ, ευρώ πού είναι το ευρώ;

Ενδεχομένως να μην το έχετε προσέξει αλλά πολλές φορές τα εστιατόρια στο μενού δεν βάζουν το σύμβολο του ευρώ γιατί πολύ απλά, θέλουν να αποφύγουν…να θυμίσουν αυτομάτως στους καταναλωτές ότι ξοδεύουν χρήματα! Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ, όσοι επισκέπτες εστιατορίου είχαν καταλόγους χωρίς το σύμβολο του δολαρίου ξόδευαν περισσότερα στο φαγητό τους!

Ξέρουν πόσο σημαντική είναι η οικογένεια και τη συνδέεουν με το φαγητό

Ας πούμε ότι βλέπετε σε έναν κατάλογο “κεφτεδάκια της γιαγιάς”. Αμέσως και χωρίς να το καταλάβετε, αυτό το πιάτο το συμπαθείτε! Το καταναλωτικό κοινό νιώθει μεγαλύτερη σύνδεση όταν βλέπει τις λέξεις “μαμά” και “γιαγιά” γιατί συνδέεται άμεσα με το σπίτι τους!

Χρησιμοποιούν έθνικ όρους για τα φαγητά από άλλες χώρες για να αποκτήσουν κύρος τα πιάτα τους

Ο καθηγητής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Charles Spens, βρήκε πως ένα ξένο όνομα, πχ ένα ιταλικό όνομα, τραβάει την προσοχή του καταναλωτή σε ένα συγκεκριμένο πιάτο.

Δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα αυτή που θα σου ανοίξει την όρεξη

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Leicester, η κλασσική μουσική στα εστιατόρια ενθαρρύνει τους πελάτες να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα. Αντίθετα, η ποπ μουσική σε κάνει να καταναλώνεις λιγότερο και να κάθεσαι και λιγότερο στο εστιατόριο!

Πηγή e-daily.gr/