Τα 5 superfoods με υδατάνθρακες που δεν πρέπει να λείπουν από την διατροφή σου

Νέες δίαιτες και διατροφές δίνουν και παίρνουν στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Μία από αυτές που είναι μεγάλο trend για φέτος είναι η keto diet ή αλλιώς κετογονική δίαιτα.

Η διατροφή αυτή είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες και είναι ιδανική για απώλεια βάρους.

Περιλαμβάνει μόνο 5% υδατάνθρακες που σημαίνει ότι καλοί και κακοί υδατάνθρακες είναι off limits.

Ωστόσο οι σύνθετοι υδατάνθρακες που υπάρχουν στα προϊόντα ολικής άλεσης, στα φρούτα και στα λαχανικά, αν κοπούν εντελώς, μπορεί να οδηγήσουν στη μείωση σημαντικών βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων.

Μάλιστα, υπάρχουν 5 superfoods, πλούσια σε υδατάνθρακες με σημαντικά οφέλη στην υγεία μας και δεν πρέπει να τα παραλείπουμε, όπως διαβάζουμε στο Health:

Καρότα

Τα λαχανικά πρέπει να υπάρχουν σε κάθε διατροφή. Μειώνουν το κίνδυνο χρόνιων ασθενειών καθώς περιέχουν φυτικές ίνες και φυτοθρεπτικά συστατικά. Τα καρότα έχουν Β καροτίνη, το αντιοξειδωτικό της βιταμίνης Α, που υπόσχεται υγεία στα μάτια και το δέρμα και βοηθά στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Βρώμη

Τα προϊόντα ολικής άλεσης όπως η βρώμη περιέχουν διαλυτές φυτικές ίνες, που είναι απαραίτητες για την υγεία της καρδιάς και μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης. Η βρώμη περιέχει ακόμη πρωτεΐνη και σημαντικά μεταλλικά στοιχεία όπως σίδηρο, φολικό οξύ και μαγνήσιο.

Μπανάνες

Η αμυλούχο αυτό φρούτο είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες. Παρέχουν κάλιο, βιταμίνη Β6 και φυτικές ίνες. Οι μπανάνες ακόμη λειτουργούν ως πρεβιοτικά, δηλαδή τροφές για τα καλά βακτήρια του εντέρου.

Φακές

Τα όσπρια όπως οι φακές είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, μεταλλικά στοιχεία ως ο χαλκός, το μαγγάνιο, ο ψευδάργυρος και ο φώσφορος. Βασίζονται σε φυτικά συστατικά.

Κάσιους

Οι ξηροί καρποί περιέχουν υδατάνθρακες, εκτός από υγιεινά λιπαρά και πρωτεΐνη. Έχουν λιπαρά οξέα Ω3 ενώ μειώνουν την κακή χοληστερόλη.

bovary.gr