Πόσο κακό μπορεί να κάνει το fast food στο μυαλό σου

Ξέρουμε δα πως το fast food που τόσο αρέσει σε όλους ας μη κρυβόμαστε, κάνει πολύ κακό στο σώμα μας και τον οργανισμό μας! Το ξέρατε όμως πως κάνει κακό και στο σώμα μας;

Όταν τρώτε, τα αποθέματα λίπους σας απελευθερώνουν μια ορμόνη που ονομάζεται λεπτίνη.

H λεπτίνη φθάνει στην περιοχή του υποθαλάμου του εγκεφάλου, και λέει στο σώμα ας ότι χορτάσατε. Οι παχύσαρκοι άνθρωποι έχουν την λεπτίνη στο σύστημά τους όμως δεν λειτουργεί, το σώμα τους δεν καταγράφει το “πλήρες” σήμα.

Αυτό λέγεται “αντίσταση λεπτίνης” αλλά ως τώρα δεν γνώριζαν γιατί η λεπτίνη τους δεν λειτουργούσε. Τώρα ξέρουν. Μια ομάδα ερευνητών στο τμήμα βιοϊατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας του Σαν Ντιέγκο προσπάθησε να ανακαλύψει τον λόγο.

Οι ερευνητές τάιζαν ποντίκια με τροφές υψηλές σε περιεκτικότητα σε λιπαρά, παρακολουθώντας τα επίπεδα λεπτίνης και πώς αποκρίθηκαν οι εγκέφαλοι των ποντικών.

Ανακάλυψαν ότι η διατροφή με λιπαρές τροφές ενθάρρυνε επίσης την παραγωγή ενός ενζύμου που ονομάζεται MMP-2. Αυτό το ένζυμο αλλοίωσε την επιφάνεια των εγκεφαλικών κυττάρων στον υποθάλαμο – και η λεπτίνη δεν μπορούσε να λειτουργήσει!

Αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για το πώς να αντιμετωπίζεται η παχυσαρκία.