Ποιος είναι ο πιο “υγιεινός” τρόπος για να τηγανίσεις;

“Γιατί, υπάρχει υγιεινός τρόπος για να τηγανίσω;”, θα αναρωτηθείς. Και θα σου απαντήσω αυτό που είπαν Ισπανοί ερευνητές: από τη στιγμή που τα τηγανητά μαγειρεύονται με ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο, είναι πιο “υγιεινά”.

Στην εν λόγω έρευνα συμμετείχαν πάνω από 40.000 Ισπανοί ενήλικες οι οποίοι δέχτηκαν να “λογοδοτούν” (για τους σκοπούς της έρευνας) σχετικά με το πως μαγειρεύουν τα φαγητά τους, αλλά και το ποια τρόφιμα καταναλώνουν. Επιπλέον, παρείχαν στους ερευνητές όλες τις σχετικές πληροφορίες που χρειάζονταν αναφορικά με την υγεία τους.

Η συγκεκριμένη μελέτη, διήρκησε 11 χρόνια και το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι ειδικοί ήταν το εξής: Κατά τα λεγόμενά τους, δεν παρατηρήθηκε καμία σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση τηγανητών τροφών (με τα δύο συγκεκριμένα λάδια) και στον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου.

Φυσικά, αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να το παρακάνεις με τα τηγανητά. Βλέπεις, όσο νόστιμα κι αν είναι, τα τρόφιμα δεν παύουν να απορροφούν τα λίπη των ελαίων κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος και να “φορτώνονται” με ακόμα περισσότερες θερμίδες.

akispetretzikis.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας τα καλύτερα άρθρα του VANTAGEMAG.COM