Πεπόνι: 5 πειστικοί λόγοι για να το προσθέσουμε στη διατροφή μας

Το πεπόνι είναι ένα φρούτο που ανήκει στο είδος cucumis melo. Η γλυκιά του σάρκα είναι τυπικά πράσινη, ενώ η φλούδα του έχει έναν ανοιχτό κίτρινο τόνο. Το μέγεθος και το σχήμα του διαφέρουν ορισμένες φορές ανάλογα με την περιοχή καλλιέργειάς του.

Το πεπόνι ως φρούτο είναι διαθέσιμο σε παγκόσμια κλίμακα, ωστόσο παγκοσμίως η Κίνα είναι αυτή που έχει τη μεγαλύτερη παραγωγή πεπονιών. Το καλοκαίρι συνήθως προτιμάμε το καρπούζι. Όμως, κάνουμε λάθος αν δεν το συνδυάζουμε με το γλυκό πεπόνι, διότι το τελευταίο έχει πολλές ενδιαφέρουσες ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία μας.

5 πειστικοί λόγοι για να προσθέσουμε το πεπόνι στη διατροφή μας

1. Βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Μια διατροφή χαμηλή σε νάτριο και με αρκετές ποσότητες καλίου επηρεάζει θετικά τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Καθώς το πεπόνι έχει χαμηλά επίπεδα νατρίου και υψηλά καλίου, μας βοηθά να διατηρήσουμε υγιή επίπεδα αρτηριακής πίεσης.

2. Περιέχει θρεπτικά συστατικά ζωτικά για την οστική υγεία

Το πεπόνι περιέχει φυλλικό οξύ, βιταμίνη Κ και μαγνήσιο. Το φυλλικό οξύ είναι απαραίτητο για τη διάσπαση της ομοκυστεΐνης, τα υψηλά επίπεδα της οποίας έχουν συνδεθεί με μειωμένη πυκνότητα μετάλλων στα οστά με τον καιρό. Η βιταμίνη Κ επίσης εμπλέκεται στην παραγωγή μια βασικής δομικής πρωτεΐνης για τα οστά που ονομάζεται οστεοκαλσίνη.

3. Βελτιώνει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα

Μια πρόσφατη έρευνα επτά ετών μελέτησε ένα εκατομμύριο άτομα και βρήκε ότι η καθημερινή κατανάλωση φρέσκων φρούτων συσχετιζόταν με 12% λιγότερες πιθανότητες ανάπτυξης διαβήτη, σε σύγκριση με όσους δεν κατανάλωναν φρούτα. Αν και το πεπόνι περιέχει υδατάνθρακες που μπορούν προσωρινά να ανεβάσουν το σάκχαρο, παρέχει επίσης φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά στοιχεία που βελτιώνουν μακροπρόθεσμα την εικόνα του σακχάρου.

4. Πλούσιο σε ηλεκτρολύτες και νερό

Όταν σκέφτεστε την ενυδάτωση, το πρώτο πράγμα που αναζητάμε είναι το νερό. Ωστόσο, το σώμα χρειάζεται κυρίως ηλεκτρολύτες για να ενυδατωθεί. Το πεπόνι αποτελείται από περίπου 90% και περιέχει ηλεκτρολύτες, όπως κάλιο, μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο. Αυτός ο συνδυασμός νερού και θρεπτικών συστατικών είναι ο κατάλληλος για τον οργανισμό.

5. Ενισχύει την υγεία της επιδερμίδας

Η κατανάλωση πεπονιού ενισχύει την υγεία της επιδερμίδα χάρη στην περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C. Η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης C είναι ζωτικής σημασίας για την σωστή παραγωγή κολλαγόνου. Επιπλέον, αυτή η βιταμίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Πηγή enallaktikidrasi.com/