Μήπως τελικά πρέπει να τρώμε και τα κουκούτσια από το καρπούζι;

Τα κουκούτσια από το καρπούζι είναι ίσως το μόνο… πρόβλημα όταν θέλεις να φας καρπούζι. Χώρια που όλα τα πιτσιρίκια έχουν ακούσει την ιστορία ότι κάποιος γνωστός κάποιου γνωστού είχε καταπιεί τα κουκούτσια και φύτρωσε καρπουζιά στο στομάχι του. Τελικά όμως τα κουκούτσια αυτά όχι μόνο τρώγονται αλλά είναι και πολύ θρεπτικά!

Τα μαύρα αυτά σποράκια είναι μια πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών. Πιο συγκεκριμένα, περιέχουν μαγνήσιο, το οποίο είναι αναγκαίο για τη καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, της καρδιάς και των μεταβολικών λειτουργιών, αλλά και για τη διατήρηση της υγείας των οστών.

Επίσης, περιέχουν μεγάλη ποσότητα σιδήρου, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη μεταφορά του οξυγόνου μέσα στο σώμα, αλλά και φυλλικού οξέως, το οποίο βοηθά την καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Αποτελεί μάλιστα και ένα ιδιαίτερα σημαντικό θρεπτικό συστατικό ειδικά για τις γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία, δεδομένου ότι η ανεπάρκειά του μπορεί να οδηγήσει σε γενετικές ανωμαλίες.

Οι σπόροι καρπουζιού αποτελούν όμως και ένα εξαιρετικό σνακ, καθώς οι 22 θερμίδες που περιέχουν ανά χούφτα τους κάνουν ιδανικούς για όλες τις ώρες της ημέρας.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε (έτσι από περιέργεια) το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τους αφήσετε για 2-3 μέρες εκτός ψυγείου σε καλά αεριζόμενο σημείο ώστε να στεγνώσουν. Μετά μπορείτε να απολαύσετε αντί για κάποιο άλλο ξηρό καρπό (όπως πχ ο πασατέμπος)