Just Italian

Στο Just Italian η κρεατοφαγία είναι στα καλύτερα της, δίνοντας στους θαμώνες του την επιλογή για υπέροχα, ποιοτικά steaks και όχι μόνο.

Της Ιωάννας Τζούλιου

Άνοιξε τις πόρτες του πριν από δεκαεπτά χρόνια, φέρνοντας την αυθεντική ιταλική κουζίνα στη κοσμοπολίτικη περιοχή του Κάππαρη, με το κρέας σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Με το που εισέρχεσαι στον elegant χώρο του, σε κατακλύζει κατευθείαν μια ζεστή ατμόσφαιρα. Η διάθεση ανεβαίνει, απολαμβάνοντας τη lounge μουσική και τα υπέροχα αρώματα της κουζίνας.

Το πάθος των ανθρώπων του είναι ορατό μέσα από τη φιλοξενία και τα πιάτα του. Άξιο να σημειώσουμε, πως όλο το μενού του είναι προσεκτικά δομημένο και εξαιρετικά νόστιμο. Εμείς το ξεχωρίσαμε για τα άκρως γευστικά steak που προσφέρει. Τα πιάτα του τιμούν το καλό κρέας, με κοπές και ψησίματα που δεν θα βρει κάποιος εύκολα. Το μαγαζί επενδύει στην αναβαθμισμένη κρεατοφαγία, γι’ αυτό διαθέτει βραβευμένα Γερμανικά ψυγεία ξηρής ωρίμανσης (dry-ager). Με τη διαδικασία ξηρής ωρίμανσης του κρέατος, απομακρύνεται η υγρασία, τα ένζυμα που υπάρχουν ελευθερώνονται και διασπούν τις πρωτεΐνες σε αμινοξέα, δίνοντας έτσι βάθος στη γεύση ενώ ταυτόχρονα, κάνουν το κρέας τρυφερότερο.

Σημειώνουμε επίσης, πως το κρέας ξηρής ωρίμανσης διατίθεται είκοσι-μία με είκοσι-οκτώ μέρες. Ρίχνοντας μια ματιά στο μενού του, θα βρείτε βοδινά διαφόρων προελεύσεων, όπως από Αυστραλία, Αμερική αλλά και Ιρλανδία. Οι κοπές που είναι διαθέσιμες είναι το Rib-Eye Tomahawk, T-bone, Sirloin, Picanha, Short Ribs αλλά και λουκάνικα τα οποία παρασκευάζουν οι ίδιοι και ανταμείβουν με τη πλούσια και γεμάτη γεύση τους.
Επίσης, έχετε την δυνατότητα, μέσα από το πλούσιο μενού, να βρείτε τα λαχταριστά, αλλά και μοναδικά steak που διατίθενται, όπως το εύγευστο Black Angus Rib Eye, με παραγωγό το Darling Downs, το μοναδικό USDA Prime Rib Eye, το USDA Prime Sirloin, με παραγωγό Creekstone Farms. Ταυτόχρονα το ανεπανάληπτο Picanha, το οποίο διαθέτει φρέσκα αρωματικά, με παραγωγό Angus Reserve, είναι ακόμα μια must επιλογή. Επιπλέον, κάποια ξεχωριστά στέκια, με τα οποία θα ‘’τρελαθείτε’’, δεν είναι άλλα από τα Bistecca Fiorentina, το T-Bone, το USDA Prime T-bone, το Tomahawk, αλλά και το F1 Wagyu Tomahawk, το οποίο σερβίρετε με sauce chipotle, τρούφας και μπερνέζ, και παραγωγό Darling Downs. Είναι γεγονός, πως οποιοδήποτε προτιμήσετε, η απόλαυση θα είναι πραγματικά αξέχαστη. Επιπρόσθετα, μεγάλης σημασίας, για το ψήσιμο για το κάθε steak, είναι η προτίμηση κάρβουνου από λεμονιά, με απώτερο σκοπό, το κρέας να αποκτήσει μια καλύτερη και ξεχωριστή μυρωδιά. Παράλληλα, η επιλογή ψησίματος μέσα σε Big Green Egg, προσθέτει μια ιδιαίτερη, αλλά και χαρακτηριστική γεύση στο steak, αφότου έχει την δυνατότατα προσαρμογής. Ο σημαντικότερος λόγος επιλογής του από τον chef, είναι η μέγιστη γευστική σας απόλαυση.

Ακολούθως, το εκλεκτό, signature στέκι του μαγαζιού, το αμερικανικό USDA Prime Rib Eye, το οποίο είναι βοδινό σχάρας, που συνοδεύεται με sauce chipotle και τρούφας, με ψήσιμο medium ή medium rare, πιστοποιημένο black angus εκατό-σαράντα ημέρες σίτιση με καλαμπόκι, και με παραγωγό Creekstone Farms, αδιαμφησβήτητα θα σας αφήσει την πιο ωραία γεύση, και θα σας προσφέρει τεράστια απόλαυση, αλλά και γευστική ικανοποίηση.

Ένας υπέροχος συνδυασμός, μαζί με το πεντανόστιμο steak σας, είναι το μοναδικό, θεσπέσιο κρασί El Enemigo, το οποίο είναι ξηρό, με χώρα προέλευσης την Αργεντινή. Είναι rich, powerful full-bodied. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, πως θα το λατρέψετε, και θα σας μείνει αξέχαστο.

Αναμφίβολα, το Just Italian θα γίνει το δικό σου στέκι από τη στιγμή που θα νιώσεις τη μαγεία της φιλοξενίας του και γευτείς τα απίστευτα steak του!

Λεωφόρος Κάππαρη 52, Παραλίμνι
Τ: 23 744300

Facebook: justitalian

Instagram: justitalian

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news