Για εθισμένους «κρεπομανείς» – Της Βέρας Κοσμά

Ο Χάρης Χαρή, ιδιοκτήτης του “Crepe Taste” έχει καταφέρει να έχει φτιάξει μια “Όαση Κρέπας”, όπου κάποιος μπορεί να φάει τους πιο τρελούς συνδυασμούς που έχει ποτέ σκεφτεί, μέσα σε μια δικής του έμπνευσης συνταγή φύλλου κρέπας. Το Crepe taste πήρε σάρκα και οστά στις 14 Απριλίου το 2014 και φέτος κλείνει πέντε χρόνια ζωής.

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στις φρέσκες κρέπες, ανώτερης ποιότητας, τις οποίες μας σερβίρει το Crepe Taste στη Δερύνεια και τις οποίες όλοι έχουμε δοκιμάσει και απολαύσει; Πρόκειται για έναν από τους λίγους γνώστες ψησίματος της κρέπας, ο οποίος πραγματικά ξέρει να κρατά ικανοποιημένους τους πελάτες του. Πως όμως ξεκίνησαν όλα; Κάποια στιγμή ο Χάρης Χαρή, κάπου γύρω στο 2013 αποφάσισε να κάνει το δικό του εγχείρημα. «Άποψη μου είναι πως ο άνθρωπος πρέπει να προχωρά. Δεν πρέπει να παραμένει στα ίδια, όσο και αν τον φοβίζει η αλλαγή.

Όταν πρωτοξεκινούσα πολλοί μου επεσήμαιναν τις δυσκολίες. Ότι υπάρχει κρίση, πως δεν μπορώ να βγάλω ούτε καν τα έξοδα μου από μια κρέπα. Όμως εγώ ήθελα να το ρισκάρω, πίστευα σε εμένα, ήξερα πώς θα καταφέρω να εξελίξω ένα προϊόν και θα έκανα τον κόσμο να έρθει Δερύνεια να φάει τη κρέπα του». Το εγχείρημα αυτό πήρε σάρκα και οστά στις 14 Απριλίου το 2014 και φέτος κλείνει πέντε χρόνια ζωής.

Έκτοτε ο Χάρης Χαρή δεν επαναπαύεται. Χρησιμοποιεί τα πιο φρέσκα και αγνά υλικά και εμπλουτίζει διαρκώς την γκάμα των γεύσεων του. Όσο για τη νοστιμιά τους, τι να πούμε; Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε δύσκολοι στα γλυκά, αλλά πόσες πιθανότητες έχει να μη σου αρέσει μια κρέπα με γέμιση φουντουκιού, λουσμένη σε σοκολάτα galaxy και ολόκληρα κομμάτια φρέσκιας μπανάνας, όλα αφράτα, μυρωδάτα και φρέσκα; Μάλλον καμία. Προφανώς γι’ αυτό τα σαββατοκύριακα δημιουργείται ουρά αναμονής, με τον κόσμο να περιμένει υπομονετικά για μια δόση γλυκού.
Αμέτρητοι οι συνδυασμοί, μεγάλοι οι πειρασμοί.

Το τεράστιο μενού του αλλάζει κάθε τρείς μήνες, παίζοντας με τις εποχές κρατώντας αρκετές κρέπες πλέον ως κλασσικές αφού είναι οι πρώτες σε ζήτηση από τους πελάτες που τις ζητάνε επίμονα. Αγαπημένος συνδυασμός του κόσμου σύμφωνα με τον Χάρη είναι η σοκολάτα μπισκότο. Υπάρχουν όμως και οι πελάτες οι οποίοι λένε στον Χάρη να φτιάξει ό,τι θέλει και πάντα φεύγουν υπερ-ευχαριστημένοι.

Η κρέπα μπορεί να είναι το δυνατό του κομμάτι αλλά εδώ θα βρεις και βάφλες, εύγεστα σάντουιτς και χορταστικά μπέργκερς. Γεύσεις που αναμφίβολα δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς.

 

Θα βρείτε το Crepe Taste στη διεύθυνση:

Ελευθερίας 11, Δερύνεια, 5380, Τ: 99 103943