Η Carlsberg έφτιαξε το πρώτο χάρτινο μπουκάλι μπίρας

Ο δανέζικος ζυθοποιός κολοσσός παρουσιάζει δύο φιάλες πρωτότυπου ερευνών κατασκευασμένες από ίνες ξύλου και επενδυμένες με πολυμερές φραγμό στην Παγκόσμια Διάσκεψη των Δημάρχων στην Κοπεγχάγη .

Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με την Coca-Cola Co., την εταιρία Absolut Vodka και την καλλυντική γιγαντιαία εταιρεία L’Oreal SA της Pernod Ricard SA για ένα έργο που αποσκοπεί στην ανάπτυξη πιο βιώσιμων εναλλακτικών λύσεων συσκευασίας.

Η Carlsberg έχει επίσης σταματήσει να χρησιμοποιεί πλαστικούς δακτυλίους, που συνήθως συνδέονται με τη θαλάσσια ρύπανση, για να κρατήσει τα κουτιά αλουμινίου έξι πακέτων, και αν ‘τα αυτού θα χρησιμοποιήσει σταγόνες κόλλας για να κρατούν ενωμένες τις μπύρες.

Η εταιρεία με έδρα την Κοπεγχάγη ανακοίνωσε δύο νέα πρωτότυπα που είναι «πλήρως ανακυκλώσιμα και έχουν εσωτερικό εμπόδιο για να επιτρέπουν στις φιάλες να περιέχουν μπύρα».

Οι εσωτερικοί φραγμοί είναι κατασκευασμένοι από πολυμερή, αλλά η Carlsberg δήλωσε ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ένα μπουκάλι κατασκευασμένο αποκλειστικά από βιο-υλικά, χωρίς πολυμερή.

Τα πρωτότυπα αποτελούν μέρος των προσπαθειών της εταιρείας να επιτύχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα στα ζυθοποιεία της και να μειώσει κατά 30% το αποτύπωμα άνθρακα στην αλυσίδα της μέχρι το 2030.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες καταναλωτικών αγαθών στον κόσμο εργάζονται για να μειώσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους εν μέσω πιέσεων από τους αγοραστές. Η Nestle SA έχει αποκαλύψει χαρτί για το προϊόν “Yes Fruits” καθώς και για τις συσκευασίες της με καρύδια, ενώ η Unilever δεσμεύθηκε να μειώσει κατά το ήμισυ τη χρήση του πλαστικού μέχρι το 2025.

Πηγή impossible.works/