5 τιπς για να φτιάξετε μια ωραία φρουτοσαλάτα

Η φρουτοσαλάτα είναι το καλύτερο επιδόρπιο-ειδικά για το καλοκαίρι- και το πιο υγιεινό ενώ δεν χρειάζονται πάνω από 5 λεπτά για να το ετοιμάσετε

Δείτε κάποια βασικά τιπς για να έχετε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα…

1) Τα φρούτα να είναι της εποχής
Τα φρούτα που είναι εντός εποχής έχουν πάντα καλύτερο άρωμα και περισσότερους χυμούς.

2) Διάλεξε φρούτα στα ίδια επίπεδα ωρίμανσης
Η φρουτοσαλάτα θα γίνει αυτομάτως λιγότερο ελκυστική όταν κάποιες μπουκιές είναι ζουμερές και κάποιες άλλες σκληρές, γι’ αυτό καλό θα είναι να επιλέξεις φρούτα που θα βρίσκονται στα ίδια επίπεδα ωρίμανσης. Ιδανικά, να είναι ζουμέρα μέσα και ελαφρώς τραγανά απ’ έξω.

3) Ανακάτεψε φρούτα με διαφορετικά χρώματα και υφές
Τα πολλά χρώματα δημιουργούν μια χαρούμενη αίσθηση στο μάτι και σε κάνουν να απολαύσεις τη φρουτοσαλάτα σου με περισσότερη λαχτάρα. Εκτός όμως από την πολυχρωμία, μπορείς να φροντίσεις και για την ποικιλία στην υφή. Κάποια φρούτα είναι τραγανά, άλλα έχουν ινώδη σάρκα (όπως τα ακτινίδια) ή βελούδινη (όπως τα ροδάκινα και τα βερίκοκα).

4) Κόψε τα φρούτα σε ομοιόμορφα κομμάτια
Φαντάσου να προσπαθείς να δαγκώσεις μία μπουκιά και κάπου να κολλήσει το πράγμα επειδή το ένα κομμάτι φρούτο είναι πιο μεγάλο από το άλλο. Δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Εκτός αυτού, έχεις και μια πιο προσεγμένη εικόνα στο μάτι.

5) “Κλείσε” με χυμό εσπεριδοειδών
Ιδανικά, από λεμόνι ή lime. Αφενός γιατί βοηθά τα φρούτα να διατηρήσουν το χρώμα τους για ώρα και να μη γίνουν καφέ κι αφετέρου γιατί ο χυμός αυτός ενισχύει τη γεύση των φρούτων, λειτουργεί σαν το “αλάτι” της φρουτοσαλάτας σου.