Το γάλα καρύδας θα γίνει η νέα διατροφική σας συνήθεια

Μπορεί να μην σας αρέσουν οι αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες, ωστόσο το γάλα καρύδας θα πρέπει να είναι σίγουρα στις επιλογές σας. Γιατί;

Το γάλα καρύδας είναι μία από τις καλύτερες πηγές μαγγανίου. Το μαγγάνιο δραστηριοποιεί πολλά ένζυμα και συμμετέχει στον μεταβολισμό της γλυκόζης και του ασβεστίου. Επίσης, βελτιώνει σημαντικά τα συμπτώματα της αρθρίτιδας. Περιέχει χαλκό και βιταμίνη C, τα οποία είναι απαραίτητα για τη δύναμη, την ευελιξία και την ελαστικότητα του δέρματος.

Είναι πλούσιο σε φώσφορο. Ο φώσφορος είναι ένα μέταλλο, βασικό για την καλή λειτουργία των κυττάρων και του οργανισμού. Αποτελεί το 1% του σωματικού βάρους και μαζί με το ασβέστιο αποτελούν τα πλέον σημαντικά μέταλλα για τη φυσιολογική κατασκευή των οστών και τη διατήρηση τους σε καλή κατάσταση. Η ανεπάρκεια σιδήρου μπορεί να αποτελέσει πηγή αναιμίας. Ένα φλιτζάνι γάλα καρύδας τη μέρα, παρέχει σχεδόν το ένα τέταρτο της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σιδήρου.

Πολλοί πιστεύουν ότι το γάλα καρύδας και η καρύδα γενικότερα περιέχει πολύ λίπος, κυρίως λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε κορεσμένο λίπος. Ωστόσο, παρόλο που είναι πιο πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά οξέα, αυτά μεταβολίζονται ταχύτερα στο ήπαρ. Επίσης είναι μια καλή πηγή μαγνησίου,απαραίτητη για την ανακούφιση του πόνου των μυών. Το μαγνήσιο εμπλέκεται στενά μαζί με το ασβέστιο στο μεταβολισμό, ενώ ρυθμίζει στον εγκέφαλο υποδοχείς που έχουν καθοριστικό ρόλο στη μνήμη και στη μάθηση.

Η καρύδα και το γάλα αυτής, περιέχουν σελήνιο, που είναι ένα καλό αντιοξειδωτικό. Ελέγχει τα επίπεδα των ελεύθερων ριζών στο σώμα, και έτσι βοηθά στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας. Επιπλέον περιέχει άφθονη βιταμίνη Ε, που ενισχύει την υγεία και τη λάμψη των μαλλιών και του δέρματος.

Πηγή huffingtonpost.gr/