Τα μικρά θαύματα της κουζίνας

Κολοκάσι καππαμά, κουπέπια γεμιστά, πουργούρι με αφέλια και κοτόπουλο κοκκινιστό είναι μόνο μερικά από τα παραδοσιακά φαγητά που με το δικό τους χαρακτήρα τέσσερεις αγαπημένες μας κυρίες μαγέιρεψαν για χάρη του περιοδικού VOLT. Και ωραία περάσαμε και ωραίο φαγητό δοκιμάσαμε! Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν έμεινε νηστικός και όλοι έτρεξαν για το δεύτερο πιάτο.

Του Ζανέττου Λουκά

Γεωργία Πάτσαλου (Παπέττα) – Παραλίμνι

Το μαγείρεμα είναι αγάπη, και το κάνει με πάθος για τα παιδιά και τα εγγόνια της. Της δίνει χαρά και ευχαρίστηση να βλέπει τα αγαπημένα της πρόσωπα να τρώνε ό,τι μαγειρεύει. Στην αρχή η μαγειρική μπορεί να μην σε ελκύει αλλά με τα χρόνια αυτή η αγάπη όλο και μεγαλώνει! Αγαπάω όλα τα φαγητά που φτιάχνω. Από τον αγαπημένο παραδοσιακό κρασάτο κολοκάσι καπαμά μέχρι και κολοκυθάκια με τα αυγά!

Κυριακούλλα Μουστούκκη – Παραλίμνι

Νιώθω μεγάλη ευχαρίστηση και ξεκούραση όταν μαγειρεύω. Έχω πάντοτε τη σκέψη τι θα μαγειρέψω αύριο. Το παραδοσιακό και σπιτικό φαγητό είναι ευλογία και απόλαυση. Μου δίνει χαρά όταν ο σύζυγος μου, τα παιδιά μου και οι οικογενειακοί φίλοι απολαμβάνουν τα μαγειρέματα μου. Αγαπημένο μου φαγητό είναι φυσικά τα παραδοσιακά λεμονάτα κουπέπια στη κατσαρόλα, με την παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή που έμαθα από την μητέρα μου!

Μαρία Άθανασίου Λαΐφη – Σωτήρα

Με ευχαριστεί ιδιαίτερα να μαγειρεύω για την οικογένεια μου, τα παιδιά και τα εγγόνια μου και μου δίνει απεριόριστη χαρά όταν τους βλέπω να απολαμβάνουν τα φαγητά μου με ευλάβεια. Εκτός από την οικογένεια μου μαγειρεύω επίσης και για τα παιδάκια στο νηπιαγωγείο της κόρης μου, κάτι το οποίο μου δίνει περισσότερη χαρά κυρίως όταν οι μαμάδες με συμβουλεύονται για τις συνταγές! Το φαγητό που αγαπώ να μαγειρεύω είναι το κοτόπουλο κοκκινιστό με πατάτες αλλά και γενικά όλα τα παραδοσιακά κυπριακά σπιτικά φαγητά.

Μαρία Σωτηρίου – Παραλίμνι

Κληρονόμησα την αγάπη μου για την μαγειρική από τη γιαγιά και την μητέρα μου. Μεγαλώνοντας κατάλαβα πόση μεγάλη ευχαρίστηση και χαρά έπαιρνα κάθε φορά που μαγείρευα. Πλέον μαγειρεύω για τα δικά μου παιδιά και τους ανθρώπους που είναι κοντά μου. Λατρεύω να φτιάχνω αφέλια με πουργούρι και όχι μόνο. Καθημερινά μαγειρεύω διάφορες παραδοσιακές σπιτικές συνταγές αλλά και συνταγές από όλο τον κόσμο.