Στον Τταππή ο μεζές είναι σοβαρή υπόθεση

Η ταβέρνα «Τταππής» είναι από τις πιο φημισμένες ταβέρνες της Κύπρου με ποιοτικό φαγητό και παραδοσιακό περιβάλλον.

Του Ζανέττου Λουκά

Υπάρχουν ταβέρνες που γνωρίζεις ότι δεν θα σε απογοητεύσουν με το φαγητό, την απόδοση, τις τιμές και την εξυπηρέτηση. Αν έχεις ένα καλεσμένο και θες να τον πας σε μία παραδοσιακή ταβέρνα που θα μείνει ευχαριστημένος τότε ο «Τταππής» είναι στις πρώτες σου επιλογές. Το λες και σίγουρη κούρσα καθώς από τα διάφορα χόρτα και λαχανικά που σου σερβίρει στο τραπέζι, μέχρι τα πουρέκια και την πιατέλα με τα φρούτα στο τέλος γνωρίζεις ότι θα φύγεις ευχαριστημένος.

Το μενού της ταβέρνας παρέχει το αθάνατο καθώς ο Κωστάκης Τζιαμπουρής και το επιτελείο του κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να σε αφήσουν ικανοποιημένο. Το μενού ξεκινά με ζεστό ψωμί και συνεχίζει με διάφορες σπιτικές ποικιλίες, όπως τηγανιτά λάχανα, «αβγοτηγανιές της Σταυρούλας», «κολοκούθκια με αυγά», «καραόλους», «σπιθκιάσιμο χαλλούμι», εποχιακά ορεκτικά όπως αγρέλια, μανιτάρια, πληθωρικές σαλάτες, καθώς και αρκετές επιλογές σχάρας, όπως κουνέλι, σεφταλιές, κοτόπουλο, αρνί κλέφτικο, αλλά και συκώτι βοδινό και κοτόπουλο. Όσο αφορά τους μεζέδες τότε δεν ανησυχήτε καθώς η ταβέρνα φημίζεται για τις τεράστιες μερίδες μεζέ που έρχονται συνεχώς στο τραπέζι.

Η ποιότητα των υλικών είναι άριστη κυρίως όσο αφορά τα χόρτα και τα κρεατικά, καθώς οι ιδιοκτήτες φημίζονται για τις εκλεκτικές επιλογές τους, γι’ αυτό και οι ίδιοι επιλέγουν προσωπικά τις πρώτες ύλες.

Η ταβέρνα έχει δώσει τεράστια βαρύτητα στο κομμάτι της εξυπηρέτησης, καθώς καθημερινά η ταβέρνα είναι ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο, κυρίως το καλοκαίρι, όπου ο κόσμος ψάχνει απεγνωσμένα να βρει άδειο τραπέζι. Ο Γιώργος Γούμενος και η ομάδα του αναλαμβάνουν την εξυπηρέτηση και το σέρβις του μαγαζιού με τα πιάτα να έρχονται ζεστά στην ώρα τους.

Τέλος ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί στο κομμάτι του take away καθώς η ομάδα της Ελένης που βρίσκεται στη σχάρα και στην προετοιμασία των φαγητών δουλεύει σε μεγάλες ταχύτητες για να παραδώσει εγκαίρως τις παραγγελίες που καταφθάνουν συνεχώς.

Από τα τραπέζια της ταβέρνας πέρασαν καλλιτέχνες και πολιτικοί της εποχής, με πιστούς θαμώνες καθημερινά. Η πελατεία βέβαια αλλάζει και ανανεώνεται και πλέον όλο και νεότεροι έρχονται για τις μεγάλες, οικονομικές μερίδες, ανάμεσά τους και τα δημοφιλή πιάτα.

Ο «Τταππής» παραμένει ως μία από τις πιο δημοφιλής και σταθερή αξία στον τομέα της παραδοσιακής ταβέρνας ακολουθώντας μία επιτυχημένη πορεία αρκετων χρόνων με βασικό συστατικό την σταθερότητα στη γεύση, την ποιότητα των υλικών και την άψογη εξυπηρέτηση.

Σταδίου 92, Παραλίμνι, Τηλ: 23 821 959 – 23 821 909

Facebook: Ttappis Tavern