Πρόταση του μήνα: Η μεγάλη επιστροφή των Burgers!

Το Oldy’s Burger είναι μια «χρονοκάψουλα» που με ένα μενού εμπνευσμένο από τα αμερικάνικα diners περασμένων εποχών, επιτρέπει τη προσωρινή μας απόδραση από τους καθημερινούς πιεστικούς ρυθμούς, με ένα γευστικό ταξίδι στο χρόνο πίσω στην δεκαετία των 60s – 70s.

Εδώ και χρόνια οι δημιουργοί του «Oldy’s Burger» Θεόδωρος Βονιάτης και Μάριος Βοσκαρής δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης. Αρχικά η πορείας τους στο χώρο ξεκίνησε, όπως άλλωστε και για την πλειοψηφία των νέων της περιοχής μας, μόνο κατά τη καλοκαιρινή περίοδο για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών και μετέπειτα την κάλυψη των εξόδων των σπουδών τους.

Η φύση της δουλειάς και η συνεχής τριβή με τον κόσμο που εξυπηρετούσαν, τους έκανε τελικά να αγαπήσουνε αυτό το επάγγελμα. Είναι πραγματικά εξαιρετικό το συναίσθημα που βιώνει κανείς όταν επιτυγχάνει να ικανοποιήσει ένα πελάτη, και ως ανταπόδοση να σε αποχαιρετά με ένα ζεστό χαμόγελο και ένα ειλικρινές ευχαριστώ. Συνέχισαν την ενασχόληση τους στο χώρο της εστίασης και μετά το πέρας των σπουδών τους μέχρι που πήραν την απόφαση να περάσουν στο επόμενο βήμα. Τη δημιουργία ενός χώρου, που θα τους έδινε τη δυνατότητα να εξυπηρετούνε το κόσμο με την ίδια αγάπη και το ίδιο μεράκι. Ως λάτρεις του καλού burger, η επιλογή τους ήταν μονόδρομος. Κάπως έτσι αποφάσισαν να δημιουργήσουν το Oldy’s Burger.

Chicken Burger


Το συγκεκριμένο project, τριγυρνούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο μυαλό τους. Ήθελαν εξαρχής να δημιουργήσουν έναν χώρο ζεστό και όμορφο, στον οποίο ο πελάτης θα απολάμβανε με την φυσική του παρουσία το φαγητό και την εξυπηρέτηση τους.
Η τελική ιδέα για τον χώρο προέκυψε τυχαία μετά από μια συζήτηση με φίλους, αναπολώντας τα χρόνια της ανέμελης εφηβείας τους, όταν διασκέδαζαν στον ρυθμό της disco και funky μουσικής σε γνωστό bar της περιοχής. Σαν ρομαντικοί νοσταλγοί αυτής της εποχής που όλα ήταν πιο αγνά και πιο αθώα, και που δυστυχώς δεν είχαν την τύχη να τη ζήσουν, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια «χρονοκάψουλα» που θα επιτρέπει μια προσωρινή απόδραση από τους καθημερινούς πιεστικούς ρυθμούς, ένα γευστικό ταξίδι στο χρόνο πίσω στην δεκαετία των 60s – 70s.

Crispy Chicken Salad

Την ιδέα τους ασπάστηκε η Μαρία Μπέη, ιδιοκτήτρια του Petra House, η οποία επιμελήθηκε τη διακόσμηση, έδωσε σάρκα και οστά στο πλάνο τους, και πέτυχε στο απόλυτο το ζητούμενο. Δημιούργησε ένα χώρο ρετρό, με τους χαρακτηριστικούς κόκκινους καναπέδες, το μαυρόασπρο δάπεδο και πίνακες που παραπέμπουν σε αυτή την περίοδο. Την εμπειρία της dine – in εστίασης ολοκληρώνει η μουσική της συγκεκριμένης δεκαετίας που κάνει τον χώρο πιο χαρούμενο.

Oldy’s Vegan Burger


Στο Oldy’s Burger, ο «χρονικός γευστικός ταξιδιώτης» μπορεί να απολαύσει ένα μενού εμπνευσμένο από τα αμερικάνικα diners της εποχής. Γευστικά burgers, δροσερές σαλάτες, λαχταριστές φτερούγες κοτόπουλο και μοναδικά MC and Cheese μακαρόνια τα οποία φέρουν την υπογραφή του διάσημου chef Σταυρή Γεωργίου. Από το μενού δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι vegan επιλογές, όπως το σπιτικό quinoa burger με παντζάρι και η quinoa salad. Ενώ για επιδόρπιο προσφέρουν τραγανά Churros, τα οποία μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω του περιορισμένου χώρου, και του περιορισμού στα άτομα μου μπορούν να εξυπηρετήσουν, υπάρχει και η δυνατότητα εξυπηρέτησης μέσω του delivery και take away.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ 19, T: 23823323

Facebook & Instagram: Oldy’s Burgers