Ο παράξενος τρόπος που οι Ινδοί πίνουν μαριχουάνα

Έχουμε ακούσει πολλούς τρόπους που γίνεται η χρήση μαριχουάνας. Στην Ινδία υπάρχει άλλος ένας, που έχει ηλικία πολλών αιώνων. Οι Ινδοί λοιπόν παραδοσιακά πίνουν milkshake κάνναβης. Το «Bhang Lassi» όπως το ονομάζουν αποτελείται από γιαούρτι, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά και ροδόνερο. Και φυσικά εκχύλισμα κάνναβης.

Πρόκειται για ένα ποτό που χρησιμοποιείται από το 1.000 π.Χ. και είναι πολύ δημοφιλές στην ινδική θρησκεία, κυρίως γύρω από την λατρεία της θεάς Shiva. Είναι παράδοση να προσφέρεται την περίοδο της ανοιξιάτικης θρησκευτικής γιορτής Holi.

https://www.alchimiaweb.com/blogen/bhang-lassi-cannabis-milk-shake/

To milkshake αυτό τα τελευταία χρόνια δεν είναι δημοφιλές μόνο μεταξύ των Ινδών, που το χρησιμοποιούν για πνευματικούς λόγους, αλλά και μεταξύ των τουριστών, οι οποίοι το καταναλώνουν για να χαλαρώσουν και να διώξουν το άγχος. Οι Ινδοί πάντως θεωρούν πως τους βοηθά να διαλογιστούν καλύτερα, να εξαγνίσουν τις ψυχές τους από τις αμαρτίες και να έρθουν σε επαφή με τον θεό.

Παρά την ένταξη της κάνναβης στην ίδια κατηγορία με άλλα σκληρά ναρκωτικά το 1961 από την «Single Convention on Narcotic Drugs» που έγινε στην Νέα Υόρκη, ήταν αδύνατο η κάνναβη να ποινικοποιηθεί σε ολόκληρη την Ινδία. Έτσι στις θρησκευτικές εορτές της χώρας γίνεται ευρεία χρήση του Bhang Lassi. Του milkshake κάνναβης δηλαδή.

Πηγή e-daily.gr/