Ο ορισμός της Κυπριακής γαστρονομίας

Για αυθεντικές γεύσεις που μυρίζουν παράδοση και απίθανους μεζέδες όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Σωτήρα. Η ταβέρνα «Old Simos» είναι ο ορισμός της Κυπριακής γαστρονομίας, προσφέροντας γεύσεις που θυμίζουν αναμνήσεις από άλλες εποχές.

Η ταβέρνα Old Simos είναι το πρώτο πράγμα που αντικρύζει κανείς με το που φτάσει στη Σωτήρα. Ένα επιβλητικό, πετρόχτιστο αρχοντικό με καμάρες που τραβάει όλα τα βλέμματα και είναι αδύνατο να το προσπεράσει κανείς χωρίς να το προσέξει. Τόσο ο ζεστός εσωτερικός χώρος της ταβέρνας, αλλά και η αυλή θυμίζουν τα παραδοσιακά σπίτια των παππούδων μας και οι μυρωδιές από την κουζίνα φτιάχνουν αμέσως τη διάθεση όλων των θαμώνων. Στην ταβέρνα θα βρεις τον Σίμο και την γυναίκα του Άντρη, οι οποίοι με αγάπη για την ταβέρνα είναι καθημερινά δίπλα στον κόσμο προσφέροντας απλόχερα τη ζεστή φιλοξενία τους. Τα χαμογελαστά πρόσωπα των ιδιοκτητών και του φιλικού προσωπικού είναι κάτι που ξεχωρίζει δίνοντας μια άλλη αύρα στον χώρο της ταβέρνας.

Ανεπιφύλακτα δοκιμάστε τους παραδοσιακούς μεζέδες σχάρας που πρωταγωνιστούν στο μενού του εστιατορίου και τα κρέατα σχάρας όπως το κοτόπουλο με ούζο και μανιτάρια. Νόστιμα κυπριακά εδέσματα που ξεχωρίζουν είναι οι πούλλες κολοκάσι, οι κολοκυθοκεφτέδες, τα μπαστουνάκια κολοκύθι/χαλούμι και φυσικά τα χόρτα εποχής με τα αυγά. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το ιδιαίτερο μπουρίτο κολοκάσι, γεύση που θα σας ενθουσιάσει και που σίγουρα δεν θα την βρείτε αλλού. Στο τέλος του γεύματος σας, θα πάρετε μία γλυκιά γεύση από την απολαυστική σπιτική πίττα της σάτζιης, η οποία φτιάχνεται εξολοκλήρου στην κουζίνα της ταβέρνας.
Η ταβέρνα Old Simos έχει τις πόρτες τις ανοιχτές χειμώνα και καλοκαίρι, και σας προσφέρει την παραδοσιακή κυπριακή εμπειρία!

Γρηγόρη Αυξεντίου 44, Σωτήρα, Τ: 23 730189

Facebook: Old Simos Tavern

Instagram: old_simos_tavern