Οι 5 κατηγορίες τροφών με τα περισσότερα τρανς λιπαρά

Ειδικά τα τρανς λιπαρά βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των επικίνδυνων λιπαρών.

Η απώλεια βάρους είναι δύσκολη αλλά αναγκαία για τη διατήρηση της υγείας.

Αυτό που πολλοί αγνοούν είναι ότι κάποιες τροφές προκαλούν πιο γρήγορα αύξηση του βάρους και σίγουρα δυσκολεύουν την απώλειά του.

Τέτοιες τροφές είναι όσες περιέχουν τρανς λιπαρά τα οποία βλάπτουν την υγεία και πρέπει να αποφεύγετε.

Δείτε ποιες είναι οι τροφές με τα περισσότερα τρανς λιπαρά:

Μαργαρίνη: Αν και υπάρχουν τύποι μαργαρίνης χωρίς τρανς, οι περισσότερες περιέχουν τα επικίνδυνα λιπαρά. Πριν αγοράσετε μαργαρίνη ελέγξτε προσεκτικά την ετικέτα.

Μπισκότα: Τα περισσότερα αναγράφουν στη συσκευασία ότι δεν περιέχουν τρανς λιπαρά. Αυτό μπορεί απλά να σημαίνει ότι η ποσότητα είναι κάτω από 0,5 γραμμάρια, που σημαίνει ότι αν φάτε πολλά, ξεπερνάτε το ασφαλές όριο κατανάλωσης.

Φυτικές κρέμες: Προστίθενται σε καφέδες και ροφήματα και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε τρανς λιπαρά, στα οποία οφείλουν την κρεμώδη γεύση και υφή τους.

Τηγανητά: Τροφές που τηγανίζονται, όπως οι πατάτες, τα ντόνατς, το κοτόπουλο κλπ. είναι γεμάτες τρανς λιπαρά λόγω των υδρογονωμένων ελαίων που χρησιμοποιούνται αλλά και των υψηλών θερμοκρασιών που προκαλούν αλλοιώσεις.

Καραμέλες: Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα αρτοσκευάσματα (μπισκότα, κρουασάν) οι καραμέλες περιέχουν μικρές ποσότητες τρανς λιπαρών.

Πηγή newsitamea.gr/