Κυπριακά παγωτά με Iταλικό ταπεραμέντο!

Μία βόλτα στην υπερπολυτελή Μαρίνα Αγίας Νάπας μπορεί να συνδυαστεί μαζί με τις γευστικές απολαύσεις παγωτού, της πασίγνωστης κυπριακής εταιρείας παγωτών Pahit Ice, η οποία εγκαινίασε τον περασμένο μήνα την καινούρια της παγωταρία.

Του Ζανέττου Λουκά

Αν βρεθείτε στην Μαρίνα Αγίας Νάπας και κάνετε τον περίπατο σας ανάμεσα στα πολυτελή γιοτ και σκάφη, θα δείτε τη νέα βιτρίνα παγωτών της γνωστής εταιρείας PahitIce, η οποία υπόσχεται να σας δροσίσει τις καυτές μέρες του καλοκαιριού.

Η αγαπημένη εταιρεία ξεκίνησε πριν 41 χρόνια τη λειτουργία της και μέχρι σήμερα κρατάει την ποιότητα, με τα πιο εκλεκτά υλικά να εισάγονται από την Ιταλία και σε συνδυασμό με τις φρέσκες πρώτες ύλες από Κύπρο, όπως το γάλα και τα φρούτα, αποδεικνύει γιατί βρίσκεται στην κορυφή των εταιρειών παγωτού.

Η ιστορία των Παγωτών PahitIce, πάει αρκετά πίσω, καθώς πριν 41 χρόνια, ένας νεαρός φιλόδοξος Κύπριος με το όνομα Χρήστος Παχίτας είχε την ευφυΐα και το μεράκι να ξεκινήσει, στην αρχή της δεκαετίας του ’80, την εταιρεία παγωτών με τίτλο “PahitIce”. Ο κύριος Χρήστος σπούδαζε στη Φλωρεντία αρχιτέκτονας, όμως παράλληλα δούλευε σε μία δημοφιλή παγωταρία της Φλωρεντίας. Το αφεντικό του, ενέπνευσε τον νεαρό και φιλότιμο Χρήστο να φτιάξει το δικό του εργοστάσιο στην Κύπρο, και αφού του έδωσε τις συνταγές και τις ευλογίες του, επέστρεψε στην Κύπρο στα τέλη της δεκατίας του ’70

και έκανε πράξη τα όνειρα του. Κατασκεύασε το δικό του εργοστάσιο παγωτού στο νησί, ενώ το 1981 ξεκίνησε να εξάγει το πρώτο παγωτό PahitIce. Έγινε η πρώτη εταιρεία με βιτρίνα και 20 ποικιλίες παγωτού σε όλες τις πόλεις της ελεύθερής Κύπρου, το οποίο ήταν και είναι βασιζόμενο σε παλιές παραδοσιακές ιταλικές συνταγές.

Στο PahitIce θα βρείτε παγωτά gelato, sorbet και Fruity Yoghurt σε όλα τα μεγέθη και είδη όπως χωνάκι, κυπελάκι και οικογενειακό πακέτο. Συνολικά υπάρχουν διαθέσιμες 42 διαφορετικές γεύσεις επιλογής παγωτού για να επιλέξετε! Αναλυτικά, θα βρείτε παγωτά με γάλα ή χωρίς, τέσσερεις γεύσεις με παγωτό stevia αλλά και το γνωστό γιαουρτοπαγωτό με επιλογή stevia, αλλά καθώς και κανονικό γιαούρτι.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η επιλογή «Grandma ́s cookies», η οποία παρασκευάζεται από μία παλιά συνταγή μιάς γιαγιάς από την Ιταλία! Μία άλλη αγαπημένη γεύση είναι το «Pahitice chocolate chips» ή η γνωστή «Stracciatella», όπως στα Ιταλικά αποκαλείται. Οι παλιοί λάτρεις των παγωτών PahitIce μπορούν να απολαύσουν το γνωστό «Pahitice πινγκουίνι» αλλά και το παραδοσιακό κυπριακό τριαντάφυλλο sorbet. Πέρα από τις πολλές και ιδιαίτερες γεύσεις, τα PahitIce είναι γνωστά για τη σοκολάτα, την οποία βρίσκουμε σε πέντε διαφορετικές επιλογές, από τις οποίες τρείς είναι μαύρη σοκολάτα. Γι’ αυτούς που προτιμάνε παγωτό χωρίς γάλα, δοκιμάστε το βατόμουρο αλλά και το πράσινο μήλο ενώ, για τους λάτρεις του γάλακτος, πρέπει οπωσδήποτε να συνδυάσετε τις γεύσεις Ferrero και Bueno! Στο PahitIce θα βρείτε επίσης, εκτός από παγωτό, γλυκές κρέπες, bubble waffle βάφλες, αρωματικούς καφέδες, φρέσκο χυμό πορτοκαλί αλλά και τα γνωστά signature milk- shakes με δικές τους προτάσεις, όπως το «Mana – Banana» και το «Strawberry – Colada».

Αγίας Θέκλας 52, 5330, Μαρίνα Αγίας Νάπας Τηλέφωνα επικοινωνίας: 23 721036