Αφιέρωμα Διεθνής Κουζίνα: Αυθεντικές αραβικές γεύσεις από το ZAATAR

Οι αυθεντικές λιβανέζικες και συριακές γεύσεις που χαρίζει το εστιατόριο Zaatar (Zαάταρ) την τελευταία δεκαετία στην Αγία Νάπα έχουν κερδίσει τους απανταχού λάτρεις της Aραβικής κουζίνας.

Ζαάταρ στην Αραβική σημαίνει θυμάρι και είναι το όνομα που επέλεξε το ομώνυμο εστιατόριο στην Αγία Νάπα, όπου ετοιμάζει για εσάς πιάτα από τη Συρία και το Λίβανο.

Στις χώρες αυτές το θυμάρι είναι σύμβολο φρέσκιας συγκομιδής, θρεπτικότητας και νοστιμιάς. Είναι βασικό μέρος
της διατροφής των Αραβών, το συναντάμε ως μπαχαρικό, μέχρι και κύριο συστατικό σε ντιπ ή σε πίτες και βρίσκεται πάντα στο τραπέζι όλων, σε όλα τα γεύματα της μέρας. Αυτήν ακριβώς τη διάσταση, του καλού φαγητού και μάλιστα προσιτό στις τιμές για όλους επιχειρεί το εστιατόριο να δώσει.

Με στόχο να μεταφέρουν στο πιάτο σας αυθεντικές παραδοσιακές γεύσεις, χρησιμοποιούν ως βασικά υλικά φρέσκα λαχανικά και φρούτα, στραγγιστό σπιτικό γιαούρτι, αγνό παρθένο ελαιόλαδο, διαλεχτά όσπρια, σιτηρά, θρεπτικούς σπόρους, ξηρούς καρπούς, βότανα και μπαχαρικά, που καθιστούν το χορτοφαγικό μας μεζέ εξαιρετικό.

Στη συνέχεια γίνεται εξειδικευμένη και με ιδιαίτερη προσοχή επιλογή και επεξεργασία των κρεάτων, αλλά και φροντίδα με στόχο την ικανοποίηση και του πιο απαιτητικού πελάτη. Το φαγητό έρχεται στο τραπέζι σας σε μικρά πιάτα και σε ποικιλία συμβολίζοντας έτσι την αφθονία αλλά και την ανταλλαγή.

Για μία πραγματική Αραβική εμπειρία βάλτε τα μαχαιροπήρουνα στην άκρη, πιάστε το φαγητό με πίτα ή και με τα δάχτυλά σας, τσουγκρίστε τα ποτήρια σας: Στην υγειά σας! Φσσάχτικ!

Επίσης, τους πλούσιους μεζέδες πλαισιώνουν εκλεκτά κρασιά, ναργιλέδες, αραβικός καφές και γλυκά. Η μουσική αραβική πάντα, ενώ φημισμένες πια είναι οι βραδιές Ανατολίτικου Χορού όπου καλείται και το κοινό να συμμετάσχει!

Η ομάδα του εστιατορίου παραμένει αφοσιωμένη στην εξυπηρέτηση των πελατών διατηρώντας τη ζεστή παραδοσιακή φιλοξενία. Θέλουν η επίσκεψή σας να είναι μια υπέροχη γαστρονομική και ψυχαγωγική εμπειρία και παράλληλα ένα αραβικό ταξίδι!

Το Zaatar βρίσκεται στα φώτα τροχαίας κοντά στο Nissi Beach, πριν την έξοδο για τον αυτοκινητόδρομο και υπάρχει χώρος στάθμευσης πίσω από το εστιατόριο.

Για κρατήσεις στο 77776600