Αναδρομή στην ιστορική «Πινιά»

Το εστιατόριο «Πινιά» έχει μια ιστορία που ξεκινά από τις γειτονιές του Παραλιμνίου το 1976, εξελίσσεται και μεγαλώνει αλλά κρατά σταθερή και αναλλοίωτη τη γεύση της Κυπριακής κουζίνας και φιλοξενίας…

Η ιστορία του εστιατορίου «Πινιά» ξεκινά το 1976, όταν ο Σπύρος Φλοκκάς άνοιξε τις πόρτες της ομώνυμης ταβέρνας στις γειτονιές του Παραλιμνίου για όλους τους συγχωριανούς του. Η ιδέα της ταβέρνας γεννήθηκε μέσα από την αγάπη και το μεράκι του ιδιοκτήτη για το παραδοσιακό κυπριακό φαγητό, φτιαγμένο με τα καλύτερα φρέσκα και ποιοτικά υλικά. Πολύ σύντομα η φήμη της ταβέρνας εξαπλώθηκε και οδήγησε το 1992 στη δημιουργία του εστιατορίου «Πινιά» που γνωρίζουμε σήμερα.

Οι άνθρωποι του εστιατορίου «Πινιά», με εμπειρία πέραν των 40 χρόνων, πιστεύουν στις διαχρονικές αξίες που το καθιέρωσαν ως ένα από τα πιο επιτυχημένα στην επαρχία Αμμοχώστου. Σήμερα λοιπόν, που τη σκυτάλη έχει αναλάβει η νέα γενιά, το εστιατόριο εξακολουθεί να εκπλήσσει τους ουρανίσκους μας, χάρη στις μυστικές συνταγές της γιαγιάς, το καλό κρασί και την εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών.

Σαν πάρεις θέση στον φιλόξενο χώρο του, κάτω από την κλιματαριά που θα σου ξυπνήσει μνήμες από τα παιδικά σου χρόνια θα ζήσεις την αυθεντική κυπριακή φιλοξενία. Η μεγάλη ποικιλία στο μενού θα σε ταξιδέψει γαστριμαργικά σε κάθε γωνιά του νησιού αφού στα τραπέζια καταφθάνουν πλούσιοι κρεατομεζέδες, ψαρομεζέδες και άλλα παραδοσιακά κυπριακά σπιτικά φαγητά, πεντανόστιμα και μαγειρεμένα όπως παλιά. Ο μουσακάς, τα μακαρόνια του φούρνου, τα κουπέπια, οι κεφτέδες και φυσικά το ξεχωριστό οφτό κλέφτικο έχουν γίνει ανάρπαστα και μας κάνουν να το επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά..

Στην Πινιά λοιπόν θα έρθεις πεινασμένος και θα εμπιστευτείς την καθοδήγηση των ιδιοκτητών που θα σου φέρουν ό,τι νόστιμο φτιάχνουν στην κουζίνα τους με αγάπη και μεράκι και θα τα απολαύσεις με ένα καλό κρασί ή μια παγωμένη μπίρα. Και σαν χορτάσεις από το κυρίως φαΐ, κράτησε χώρο και για το φρούτο και επιδόρπιο που θα κλείσει τη γευστική σου εμπειρία στο μοναδικό αυτό εστιατόριο με τον καλύτερο τρόπο.

Στην Πινιά, όχι μόνο θα φας καλά, αλλά θα διασκεδάσεις και με την ψυχή σου αφού κάθε Πέμπτη φιλοξενεί ζωντανή, λαϊκή μουσική και ανεβάζει το κέφι.

Όπως μάλλον θα καταλάβατε, η Πινιά έχει ένα χαλαρό χαρακτήρα που σου θυμίζει παλιές καλές εποχές και μαζεύει παρέες που δοκιμάζουν σπιτικά μεζεδάκια και τσουγκρίζουν το κρασί χαρούμενα και ανέμελα.

Πινιάς 32, Περνέρα, Παραλίμνι, T: 23 831004

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news