Μια γεύση από τη συγκλονιστική έκθεση του ΜΕΤ της Νέας Υόρκης

Μέσα από ένα νέο preview στο επίσημο κανάλι του στο YouTube, το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης μας έδωσε μια νέα γεύση από την έκθεση «About Time: Fashion and Duration», η οποία αναμένεται να εγκαινιαστεί στις 19 Οκτωβρίου 2020.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, φέτος τον Μάιο το MET Gala ακυρώθηκε, ενώ αναβλήθηκαν τα εγκαίνια της καθιερωμένης έκθεσης μόδας που φιλοξενεί το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης κάθε άνοιξη. Λόγω κορωνοϊού, το opening της έκθεσης «About Time: Fashion and Duration» μετακινήθηκε για τις 29 Οκτωβρίου.

Η έκθεση ταξιδεύει τους επισκέπτες από το 1870 έως το σήμερα, αποτίνοντας παράλληλα φόρο τιμής στα 150 χρόνια λειτουργίας του μουσείου. Πάνω από έναν αιώνα ιστορία μόδας ξετυλίγεται μέσα από τα συγκλονιστικά κομμάτια περίφημων οίκων, όπως Comme des Garçons, Alexander McQueen, Louis Vuitton και άλλοι.

Η έκθεση βασίζεται στην ιδέα του Γάλλου φιλοσόφου Henri Bergson «la durée», ο οποίος προσέγγιζε τον χρόνο με την έννοια της διάρκειας. Έτσι μελετάται πώς τα ρούχα μπορεί να συνδέσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Πηγή bovary.gr/