Το εκθαμβωτικό κόκκινο κέρδισε τους σχεδιαστές για τη φθινοπωρινή σεζόν

Το κόκκινο έρχεται σαν ισορροπιστής στη γυναικεία φιλαρέσκεια, σαν ζύγι σε μια εποχή ανασυγκρότησης και προγραμματισμού

Το πορφυρό, εντυπωσιακό και αναμφισβήτητα εκθαμβωτικό κόκκινο είναι το χρώμα που επέλεξαν οι περισσότεροι σχεδιαστές για να πρωταγωνιστήσει στις φθινοπωρινές κολεξιόν τους. Είτε μεμονωμένο, παρουσιάζοντας το σε μια απόλυτη τόταλ εκδοχή, είτε συνδυασμένο με άλλες αποχρώσεις, το κόκκινο επικράτησε στις πασαρέλες διάσημων οίκων, όπως Ferragamo, Hermes, Valentino, Prabal Gurung, Saint Laurent κ.α.

Το αρχικό έναυσμα δόθηκε από τη γνωστή εταιρεία Pantone, η οποία κάθε εποχή καθορίζει λίγο – πολύ τις αποχρώσεις που θα επικρατήσουν στον χώρο της μόδας. Η σχεδιαστική ομάδα της εν λόγω εταιρείας «ψήφισε» το κόκκινο σαν κυρίαρχο χρώμα και μάλιστα το ονόμασε φιέρι (fiery red) κάνοντας ένα παιχνίδισμα με την αγγλική λέξη φωτιά (fire). To φιέρι στη μόδα μεταφράστηκε σαν το χρώμα που δημιουργείται από την σπίθα και αφήνει πίσω του μια λάμψη. Αυτή τη λάμψη προσπάθησαν να αποθανατίσουν και οι σχεδιαστές σε εντυπωσιακά φορέματα, μπλούζες, κοστούμια και αξεσουάρ.

Στην απόχρωση φιέρι όμως δόθηκε και άλλη σημασία. Θέλοντας να ερμηνεύσουν την ψυχολογία των ανθρώπων που επιλέγουν το κόκκινο της φωτιάς, χαρακτήρισαν τις «προσωπικότητες φιέρι» ως δυναμικές, τολμηρές, ασυγκράτητες, θαρραλέες, ικανές να πετύχουν όλους τους στόχους τους. Ετσι, μετά την ρομαντική, ανάλαφρη και χαλαρή εικόνα της Barbie, που κυριάρχησε την καλοκαιρινή περίοδο απογειώνοντας το ροζ, το κόκκινο φιέρι έρχεται σαν φυσικό επακόλουθο, σαν ισορροπιστής στη γυναικεία φιλαρέσκεια, σαν ζύγι στη φθινοπωρινή εποχή της ανασυγκρότησης και του προγραμματισμού.

.

Αναμφίβολα εντυπωσιακό, το κόκκινο πηγαίνει στις περισσότερες γυναίκες προσθέτοντας πόντους υπεροχής σε κάθε τους εμφάνιση. Ένα κόκκινο φόρεμα ή ένα κατακόκκινο κοστούμι αφήνει πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις.

Εάν θέλετε να συνδυάσετε το κόκκινο με άλλες αποχρώσεις, ρίχνοντας τους τόνους, διαλέξτε ουδέτερα χρώματα, όπως είναι το χρώμα της άμμου, το μπεζ, το λευκό, το ανθρακί ή και το σκούρο μπλε. Για εκθαμβωτικούς συνδυασμούς τολμήστε τις κοντινές του αποχρώσεις, όπως ροζ και πορτοκαλί.

Για εκείνες που διστάζουν να το εντάξουν στην γκαρνταρόμπα τους, προτείνονται υπέροχα αξεσουάρ σε κοσμήματα, τσάντες, γυαλιά και παπούτσια. Ακόμα κι ένα μαντήλι στις αποχρώσεις του κόκκινου αρκεί για να αλλάξει ολόκληρη την εικόνα ενός ενδυματολογικού συνόλου.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Photo: glamourmagazine.co.uk