Τα 10 plus size μοντέλα που άλλαξαν την ιστορία της μόδας

Πριν από 20 χρόνια δεν γνωρίζαμε κανένα plus size μοντέλο.

Τα τελευταία χρόνια ακούμε όλο και πιο συχνά τους όρους «diversity» και «body positivity», που στοχεύον στην ένταξη διαφόρων σωματοτύπων στον χώρο της μόδας. Τα κινήματα αυτά έχουν καταφέρει να ευαισθητοποιήσουν τόσο τους καταναλωτές, όσο και τη βιομηχανία υπερ όλων των τύπων σώματος, όλων των χρωμάτων δέρματος και γενικά όλων των προσωπικοτήτων.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως πριν από 20 χρόνια η συγκεκριμένη βιομηχανία, ήταν πολύ αυστηρή για τα πρότυπα των μοντέλων. Σήμερα αν και σε πολλές περιπτώσεις η κατάσταση παραμένει ασφυκτική, πολλά βήματα έχουν γίνει και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε.

Όμως κανένα κάστρο δεν έπεσε χωρίς αγώνα. Οι γυναίκες που έδωσαν τον μεγαλύτερο αγώνα είναι τα πιο «ιδιαίτερα» μοντέλα που δημιούργησαν χώρο στη μόδα για εκείνες. Οι γυναίκες ξεκίνησαν να αποδέχονται περισσότερο τον εαυτό τους, αντί να τρέχουν σε εξαντλητικές δίαιτες και η αγορά έπρεπε να καλύψει τη ζήτηση μεγαλύτερων μεγεθών.

Πολλά brands ακολούθησαν τη ζήτηση και πλέον έχουν γίνει δεδομένα και τα υπόλοιπα μεγέθη. Εμείς σας παρουσιάζουμε μια λίστα με δέκα plus size μοντέλα που στάθηκαν η αφορμή να αλλάξει η βιομηχανία της μόδας.

Precious Lee

Ashley Graham

Alexis Ruby

Clementine Desseaux

Candice Huffine

Tara Lynn

Tess Holiday

Robin Lawley

Odile Gautreau

Jari Jones

Πηγή pink.gr

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news