Πώς θα εφαρμόσετε το κραγιόν μετά τα 50 για τέλεια χείλη

Συμβουλές και μυστικά για την εφαρμογή του κραγιόν μετά τα 50, για αξιοζήλευτα και υπέροχα χείλη!

Πώς θα καταφέρω να μη συγκεντρώνεται το κραγιόν στις ρυτιδούλες στα χείλη; Ποια χρώματα μου ταιριάζουν; Μπορώ ακόμα να φοράω κόκκινο κραγιόν;

Οι παραπάνω ερωτήσεις απασχολούν πολλές γυναίκες που έχουν περάσει τα 50 και αναζητούν νέους τρόπους και φρέσκες ιδέες και συμβουλές για το πώς θα συνεχίσουν να φοράνε τα αγαπημένα τους κραγιόν και να δείχνουν πάντα στιλάτες. 

Μιλώντας στο ιταλικό Vanity Fair, oPablo Ardizzone, Make up Ambassador , και η Nadia Calafati, colour coordinator KIKO Milano, χάρισαν στις over 50 fashionistas πολύτιμα μυστικά και συμβουλές για τέλεια χείλη.

Κόκκινο κραγιόν

Φυσικά και μια γυναίκα μπορεί να φορά κόκκινο κραγιόν και μετά τα 50. Άλλωστε, σου φτιάχνουν τη διάθεση και είναι ό,τι πρέπει από το πρωί έως το βράδυ. Αποφύγετε τις πολύ κρεμώδεις ή glossy υφές γιατί δεν είναι σταθερές.https://tpc.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Η Έλεν Μίρεν με κόκκινο κραγιόν
AP Images

Ποια χρώματα πρέπει να αποφεύγετε

Τα nude κραγιόν που είναι πολύ παρόμοια με το χρώμα της επιδερμίδας καλό θα ήταν να αποφεύγονται, καθώς κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται χλωμό και ανέκφραστο. Αποφύγετε επίσης τις μεταλικές, τις πολύ λαμπερές και τις περλέ.

Συμβουλή anti-age

Πριν την εφαρμογή του κραγιόν, προετοιμάστε τα χείλη σας με ένα scrub. Ύστερα εφαρμόστε στα χείλη σας μια κρέμα ματιών, η φόρμουλα της οποίας βοηθά να εξαφανιστούν οι λεπτές γραμμές που δημιουργούνται γύρω από το στόμα και στα χείλη.

Για τις γραμμές στα χείλη

Για να αποφεύγετε το κραγιόν να συγκεντρώνεται στις ρυτιδούλες των χειλιών και να το κάνετε πιο σταθερό, εφαρμόστε πρώτα ένα μολύβι χειλιών -ίδιας απόχρωσης ή το πολύ έναν τόνο πιο σκούρα, ώστε να αποφεύγονται αντιαισθητικές διχρωμίες.

Η Σάλμα Χάγιεκ με κραγιόν
AP Images

Το primer

Κάτι ακόμα που μπορείτε να κάνετε πριν την εφαρμογή του κραγιόν είναι να εφαρμόσετε το primer, το οποίο γεμίζει τις ρυτιδούλες και βελτιώνει την υφή. Με το μολύβι χειλιών τονίστε ξανά το σχήμα τους.

Όχι στο υπερβολικό περίγραμμα

Μην υπερβάλετε με το περίγραμμα, ώστε να αποφύγετε το λεγόμενο overlining, το οποίο δίνει την αίσθηση των «ψεύτικων χειλιών». Τα χείλη βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο της προσοχής και κανείς προσέχει αμέσως το υπερβολικό περίγραμμα, ειδικά όταν μιλάμε. Αν θέλετε τα χείλη σας να φαίνονται πιο μεγάλα, εφαρμόστε το περίγραμμα το πολύ 2 χιλιοστά πάνω από τη φυσική γραμμή τους.

Το μυστικό για τέλεια χείλη

Για τέλεια χείλη, ένα μυστικό είναι, όταν βάζετε το κραγιόν σας να μη φτάνετε έως τη γωνία του χείλους, αλλά να σταματάτε λίγο πριν. Αυτό θα κάνει τα χείλη σας να μοιάζουν πιο «γεμάτα» και φρέσκα.

Πηγή bovary.gr/