Κάρμεν ντελ Ορέφιτσε: Το γηραιότερο σούπερ μόντελ στα 91 της φωτογραφίζεται ξανά

Η Κάρμεν μπήκε στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως το μοντέλο με την μακρύτερη καριέρα στην ιστορία της μόδας.

Η 91χρονη Κάρμεν ντελ Ορέφιτσε είναι ένα από τα διασημότερα μοντέλα στον κόσμο. Το 1947 ήταν ήδη σούπερ μόντελ και έκανε το πρώτο της εξώφυλλο σε διάσημο περιοδικό.

Σήμερα 75 χρόνια μετά, εντυπωσιάζει και πάλι ποζάροντας στο τεύχος Οκτωβρίου του “New You”. Παράλληλα, κοσμεί το εξώφυλλο μαζί με την 69χρονη σταρ της μόδας, Beverly Johnson, η οποία έγραψε ιστορία ως η πρώτη Αφροαμερικανή που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της Vogue το 1974.

Τη φωτογράφιση έκανε ο φωτογράφος διασημοτήτων, Φαντίλ Μπαρίσα.

Η Κάρμεν γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 3 Ιουνίου 1931. Έγινε μοντέλο στα 13 της χρόνια αφού την πλησίασε η σύζυγος του φωτογράφου Herman Landschoff, ενώ ήταν στο αστικό λεωφορείο.

Έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους σχεδιαστές, ήταν βασικό πρόσωπο σε δεκάδες καμπάνιες καλλυντικών, υπήρξε μοντέλο και έμπνευση για τον Σαλβαδόρ Νταλί και συνεργάστηκε με φημισμένους φωτογράφους όπως οι Σέσιλ Μπίτον, Νόρμαν Πάρκινσον και Ρίτσαρντ Αβέντον.

Πιστεύει ότι όσο μεγαλώνει, τόσο πιο αληθινή γίνεται με τον εαυτό της. Επομένως, “η ηλικία δεν έχει καμία σημασία. Η ομορφιά είναι μέσα σε κάθε έναν από εμάς, ανεξάρτητα από την εμφάνιση, την ηλικία ή τα άλλα χαρακτηριστικά”. Επίσης δηλώνει: “Φυσικά κι έχω ακόμα ενεργή σεξουαλική ζωή. Γιατί να την εγκαταλείψω; ‘Εχω παρατήσει πολλά πράγματα, αλλά δεν σκοπεύω να παρατήσω την αγάπη”.

Δεν κρύβει την ηλικία της βάφοντας τα μαλλιά της, αλλά επέλεξε να τα κάνει όλα γκρίζα και τότε αυτό έγινε το εμπορικό της σήμα.

Η Κάρμεν μπήκε στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως το μοντέλο με τη μακρύτερη καριέρα στην ιστορία της μόδας.

Πηγή: womantoc.gr