Ένα ταξίδι, μια ιστορία: Βιετνάμ

Η Στέλλα Αγγελή ταξίδεψε στο Βιετνάμ και μας περιγράφει τις εμπειρίες της.

Από τον Ζανέττο Λουκά

Προορισμός και μια μικρή περιγραφή.

Προορισμός Βιετνάμ! Το Βιετνάμ είναι μια χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας γνωστή για τις παραλίες, τα ποτάμια, τις βουδιστικές παγόδες και τις πολυσύχναστες πόλεις της, και το απέραντο πράσινο. Ένα ταξίδι τόσο διαφορετικό, τόσο μαγικό, τόσο εκτός της δικής μας κουλτούρας.

Πως φτάνεις στον συγκεκριμένο προορισμό;

Η πρόσβαση μας στο Βιετνάμ έγινε με ενδιάμεση στάση στο Dubai. Οι πτήσεις ήταν πολύωρες ωστόσο η άφιξη στον συγκεκριμένο προορισμό σε ανταμείβει! Είχαμε τον προσωπικό μας ξεναγό κατά την άφιξη μας όπου ήταν πιο εύκολο για εμάς με τη βοήθεια του να δημιουργήσουμε visa και να εξερευνήσουμε τις πόλεις του Βιετνάμ με ασφάλεια. Στη περίπτωση μας το ταξίδι συμπεριλάμβανε τον γύρο του Βιετνάμ με τα πιο δημοφιλής τοπία και αξιοθέατα!

Τι διαφορετικό είχε ο συγκεκριμένος προορισμός από τους υπόλοιπους;

Η απαράμιλλη φυσική ομορφιά του Βιετνάμ, οι διαφορετικοί πολιτισμοί, η αγροτική παραποτάμια ζωή και η ενέργεια του σύγχρονου Βιετνάμ. Ωστόσο αυτό που κάνει τη χώρα ξεχωριστή είναι η αυθεντικότητα και η ευγένεια των ανθρώπων ενώ ζουν σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας.

Αξέχαστη θετική εμπειρία;

Όλο το ταξίδι ήταν μια μοναδική εμπειρία αυτό που θα μου μείνει για πάντα χαραγμένο στο μυαλό ήταν ο ενθουσιασμός των ντόπιων η προθυμία και ο ενθουσιασμός τους να φωτογραφηθούν μαζί μας! Επίσης, η πιο αξέχαστη μέρα στο ταξίδι μου στο Βιετνάμ ήταν η διανυκτέρευση σε πλοίο στο Ha Long Bay, εκεί αντικρίσαμε το πιο σαγηνευτικό ηλιοβασίλεμα, τόσο μαγικό όπως επίσης και την εξωπραγματική ανατολή κατά μήκος των ασβεστολιθικών νησιών Bai Tu Long Bay. Aνεβήκαμε στο Dao Ti Top και απολαύσαμε την πανοραμική θέα και κολυμπήσαμε στην ακτή που έχει σχήμα φεγγαριού, με την λεία λευκή άμμο. Ήταν μια ονειρική εμπειρία.

Συγκεκριμένοι χώροι που μας προτείνεις να επισκεφθούμε όταν και εφόσον πάμε στο συγκεκριμένο προορισμό.
Επισκεφτήκαμε αρχικά το Ha Noi η «Πόλη που συνδέει το ποτάμι» όπως κυριολεκτικά σημαίνει το όνομά του και είναι η πρωτεύουσα του Βιετνάμ με χιλιόχρονη ιστορία που χρονολογείται από το 1010. Η συναρπαστική ομορφιά της πόλης που χαρακτηρίζεται από μοναδικά πολιτιστικά κειμήλια, αρχαίους δρόμους με αντίκες, κομψά γαλλικά αποικιακά κτίρια, δεντρόφυτες λεωφόρους και ρομαντικές λίμνες την έχουν κάνει μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Ασίας. Μεταφερθήκαμε στο Ha Long Bay όπου διανυκτερεύσαμε σε πλοίο. Μια κρουαζιέρα κατά μήκος των ασβεστολιθικών νησιών Bai Tu Long Bay, με κατεύθυνση προς το ψαροχώρι Vung Vieng ένα από τα μεγαλύτερα ψαροχώρια στο Halong Bay. Κάναμε μια βόλτα με βάρκα φτιαγμένη από μπαμπού γύρω από το ψαροχώρι Vung Vieng. Την τρίτη μέρα επισκεφτήκαμε το Hoi An με εσωτερική πτήση, όπου επισκεφτήκαμε το Cam Thanh Village εξερευνήσαμε το οικοσύστημα του υδάτινου δάσους καρύδας, μάθαμε για την καθημερινή ζωή των Βιετναμέζων ψαράδων,. Κάναμε κουπί με βάρκες μπαμπού στις πλαϊνές οδούς. Αμέσως μετά, φτάσαμε στους λόφους Ba Na με τελεφερίκ. Το πιο σύγχρονο τελεφερίκ στη Νοτιοανατολική Ασία, επισκεφτήκαμε τον σταθμό του τελεφερίκ Dream Stream και απολαύσαμε την πανοραμική θέα της πόλης Quang Nam – Danang από ψηλά. Αφού τελειώσαμε το πρώτο τελεφερίκ, επισκεφτήκαμε τη χρυσή γέφυρα. Επισκεφτήκαμε το French Village Campanile, τον ταφικό ναό, το μοναστήρι Linh Phong, το Linh Chua Linh Tu Tem- ple και το κατάστημα τσαγιού Tru Vu. Παρακολουθήσαμε το Carnival Performance Show. Μπήκαμε στο Fantasy Park, ανακαλύψαμε το πάρκο δεινοσαύρων. Αφήσαμε τα Ba Na Hills και επιστρέψαμε στο Hoi An με την πανοραμική θέα και την μικρή Disneyland όπως πολλοί αποκαλούν. Επίσης, με εσωτερική πτήση φτάσαμε την επόμενη μέρα στη πόλη Ho Chi Minh τη μεγαλύτερη πόλη και οικονομικό κέντρο του Βιετνάμ. Επισκεφτήκαμε το Vinh Long είναι η πύλη στη ζωή στο νησί Mekong, συμπεριλαμβανομένης της πλωτής αγοράς Cai Be, των αγροτικών κατοικιών και των άφθονων οπωρώνων, που μπορεί να είναι το αποκορύφωμα ενός ταξιδιού στο Mekong Delta.