Το πρώτο walkman που φτιάχτηκε ποτέ

Σαν σήμερα πριν ακριβώς 40 χρόνια υλοποιήθηκε μια ιδέα που πλέον είναι καθημερινό φαινόμενο. Το να περπατάς και να ακούς μουσική. Η εταιρεία Sony κυκλοφόρησε μαι συσκευή, που το όνομα της παραπέμπει ακριβώς σε αυτό: Walkman, δηλαδή άνθρωπος που περπατάει.

Το πρώτο Walkman είχε χρώμα ασημένιο και μπλε. Η Sony τροποποίησε ένα δημοσιογραφικό κασετόφωνο, αφαιρώντας το κύκλωμα εγγραφής και του μεγαφώνου και προσθέτοντας έναν stereo ενισχυτή. Η ιδέα ανήκε στον συνιδρυτή της εταιρείας Μασάρου Ιμπούκα, που ήθελε να έχει μια συσκευή για τα πολλά και συχνά ταξίδια του.

Το πρώτο Walkman ονομαζόταν Sony TPS – L2, προσφερόταν σε δερμάτινη θήκη και επέτρεπε σε δυο άτομα να ακούν μουσική ταυτόχρονα. Αρχικά διατέθηκε στην ιαπωνική αγορά και από εκεί σε όλον τον κόσμο, αποκτώντας εκατομμύρια πελάτες. Η μόδα του Walkman που έπαιζε κασέτες είχε ήδη γίνει παγκόσμια. Η Sony πίστευε πως θα πουλήσει 5.000 προϊόντα κάθε μήνα. Όμως πούλησε τελικά 50.000 σε ένα δίμηνο.

Πολλές εταιρείες ακολοπυθησαν την Sony, κι έτσι η δεκαετία του ’80 έγινε η δεκαετία των κασετών και του Walkman με τα λεπτά ακουστικά που κούμπωναν σαν στεφάνι στο κεφάλι σου. Αργότερα έδωσαν την θέση τους στα φορητά cd player, στα ipod και πλέον στα κινητά, όπου με κάποιες εφαρμογές μπορείς να ακούς ότι τραγούδι θέλεις. Η πιο παλιοί θα το θυμούνται ρομαντικά, αλλά ακόμα και νεότεροι, θα έχουν χρησιμοποιήσει το ίδιο ή κάποιο από τους «απογόνους» του. 40 χρόνια Walkman λοιπόν, μια από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις του 20ου αιώνα (για όσους αγαπούν την μουσική και την θέλουν μαζί τους παντού)!

Πηγή edaily.gr/