ΜagicScroll: Το πρώτο τάμπλετ που διπλώνει

MagicScroll: Έτσι ονομάζεται το νέο τεχνολογικό εγχείρημα επιστημόνων του Human Media Lab του Πανεπιστημίου Queen στον Καναδά, το οποίο είναι εμπνευσμένο από την εποχή που οι άνθρωποι διάβαζαν παπύρους.Τι σημαίνει αυτό; Ότι με την βοήθεια των 3D εκτυπωτών, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια συσκευή που μπορεί να τυλίγεται και να ξετυλίγεται ανά πάσα στιγμή. Αποτελείται από μια οθόνη αφής 7.5 ιντσών, ανάλυσης 2Κ και μια προσαρμοσμένη κάμερα. Οι δύο τροχοί στα άκρα του κυλίνδρου κάνουν την δουλειά πιο εύκολη.

Δεν διευκολύνει όμως μόνο το σερφάρισμα στο διαδίκτυο. Αποτελεί και μια ευχάριστη εργονομική επιλογή για την πραγματοποίηση πραγματικών τηλεφωνικών κλήσεων, δεδομένου ότι ένας τυλιγμένος κύλινδρος μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα στο πρόσωπο.

«Ο στόχος μας είναι να σχεδιάσουμε μια συσκευή έτσι ώστε να μπορεί να κυλήσει σε κάτι τόσο μικρό όσο ένα στυλό που θα μπορούσατε να μεταφέρετε ακόμα και στην τσέπη του πουκάμισού σας» λέει ο καθηγητής Επικοινωνίας Ανθρώπου-Μηχανής του Πανεπιστημίου Ρόελ Βέρτεγκαλ

Εν τω μεταξύ, οι εταιρείες κολοσσοί ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να είναι οι πρώτοι που θα φέρουν ένα τέτοιο καινοτόμο προϊόν στην αγορά.