Η καλύβα του βοσκού που μεταμορφώθηκε σε πανέμορφο σπίτι

Η κατοικία των 65 τ.μ. στην περιοχή Αφιόνας της Κύθνου, ακολούθησε όλες τις κατασκευαστικές τεχνικές του παραδοσιακού “κελιού”, που ήταν η κατοικία των βοσκών στην Κύθνο. Η πέτρινη κατοικία που είχε σχεδόν κατεδαφιστεί, σχεδιάστηκε ξανά από την αρχή και ανακατασκευάστηκε έτσι ώστε να παρέχει δύο επιπλέον χώρους διαμονής στην κυρίως κατοικία.

Σημαντικά ιστορικά αρχιτεκτονικά στοιχεία της κατοικίας διατηρήθηκαν, όπως το παλιό τζάκι και οι θυρίδες στον ενδιάμεσο τοίχο. Επίσης αποτυπώθηκαν και αναχρησιμοποιήθηκαν κάποιες από τις μεγάλες πέτρες στο αυθεντικό τους σχήμα δημιουργώντας έτσι μία μοναδική υφή που προσομοιάζει την αίσθηση σπηλαίου που είχε το παλιό “κελί”.

Ταυτόχρονα, η τοπική παραδοσιακή τεχνική δόμησης με πέτρα, “ξερολιθιά”, συνδυάστηκε με άλλα παραδοσιακά στοιχεία όπως η τσιμεντοκονία, το φυσικό ξύλο και οι πέτρινες πλάκες, δοσμένα όμως με ένα λιτό και σύγχρονο σχεδιασμό.

Το δάπεδο της κατοικίας, ακολουθώντας τις τοπικές τεχνικές δαπέδου, ενσωματώνει γεωμετρικά σχήματα βάσει σχεδιασμού, δίνοντας έτσι μία διαφορετική και ανάλαφρη οπτική.
kith4

kith3

kith2

e-radiogr