Italian Chic – Της Άντρης Λάμπρου

Νέα, επιτυχημένη, γεμάτη όρεξη για δουλειά και όνειρα για το μέλλον. Η Μπιάνκα Μινίδη από την Αγία Νάπα συστήνεται στο Vantage και μας μιλά για την αγάπη της για το επάγγελμά της καθώς και τα μελλοντικά της σχέδια.

Με σπουδές στο Λονδίνο στον κλάδο της Αρχιτεκτονική Εσωτερικού χώρου και Διακόσμησης (Interior Architecture & Design) η Μπιάνκα Μινίδη με πολλή δουλειά και αφοσίωση καταφέρνει να φέρνει εις πέρας και με μεγάλη επιτυχία τις δουλειές που της παραδίδονται, ενώ σήμερα έχει το δικό της γραφείο με έδρα την Αγία Νάπα όπου αναλαμβάνει να υλοποιεί κάθε έργο εξ’ ολοκλήρου δουλεύοντας με συνέπεια και πάθος.

Η Μπιάνκα πήρε το μοναδικό όνομά της από την ιταλίδα γιαγιά της. Βέβαια δεν ήταν το μόνο που την έκανε να ξεχωρίζει μιας και από τα μαθητικά της χρόνια, η έλξη της προς τις τέχνες ήταν φανερή αφού ήταν πολύ δημιουργική με αγαπημένο της μάθημα, την Τέχνη. «Σπαταλούσα ατελείωτες ώρες μελετώντας έργα, εκθέσεις και δημιουργίες διάσημων και μη, καλλιτεχνών. Λατρεύω τα υλικά, τις υφές και τα χρώματα, με εντυπωσιάζουν οι τρόποι που μπορούν να συνδυαστούν όλα αυτά μαζί». Η ίδια, χαρακτηρίζει τον εαυτό της υπερβολικά τελειομανή, αυθεντικό και ενθουσιώδη. Η θετική της αύρα και η αισιόδοξη ματιά της σε κάθε τι που βρίσκεται στον δρόμο της, την κάνουν ακόμη πιο δυνατή ώστε να αντιμετωπίζει την καθημερινότητα και τις προκλήσεις της ζωής τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό τομέα.

Αυτό που την ώθησε να επιλέξει το μονοπάτι της Αρχιτεκτονικής και της Διακόσμησης είναι η πίστη της πως κάθε όμορφος χώρος μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία του ατόμου που εργάζεται ή ζει μέσα και σκοπός της είναι να μπορεί να δημιουργεί χώρους που να συνδυάζουν αισθητική και λειτουργικότητα μαζί. Είναι άνθρωπος που παρατηρεί την κάθε λεπτομέρεια στον χώρο και φαντάζεται πως θα μπορούσε να τον μετατρέψει ώστε να φτάσει στο καλύτερο αποτέλεσμα.

Ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα σαν Αρχιτέκτονας εσωτερικού χώρου λαμβάνοντας μέρος σε διάφορες εκθέσεις στο Πανεπιστήμιο όπου φοιτούσε στο Λονδίνο παίρνοντας σχόλια και κριτικές από καταξιωμένους σχεδιαστές. Στη συνέχεια, το 2014 επέστρεψε στην Κύπρο όπου και ξεκίνησε δουλειά στον τομέα της προώθησης προϊόντων διακόσμησης και επίπλωσης πράγμα που τη βοήθησε στο να αναπτύξει τις δεξιότητές της στο κομμάτι της διαμόρφωσης του χώρου. Αργότερα, το 2016, αποτέλεσε τον αντιπρόσωπο της επαρχίας μας σε μεγάλη εταιρεία της Λεμεσού όπου προωθούσε και σχεδίαζε κατασκευές από υλικό PVC, για επιχειρήσεις και ξενοδοχεία της περιοχής μας.

«Όταν ολοκληρώθηκε η πρώτη μου δουλειά ένιωσα τεράστια ικανοποίηση γιατί μετά από πολλούς κόπους παρέδωσα ένα έργο με τη δική μου υπογραφή. Είναι πανέμορφο το συναίσθημα όταν βλέπεις ένα σχέδιο σου να παίρνει ζωή». Ένα από τα τελευταία σημαντικά έργα που ολοκλήρωσε ήταν ένα καφεστιατόριο στο Λιοπέτρι το οποίο έχει αναλάβει μετά τη δημιουργία του δικού της γραφείου ενώ αυτή τη στιγμή δηλώνει ανυπομονησία για το νέο της επαγγελματικό βήμα που αφορά στην αναβάθμιση παραλίας στην Αγία Νάπα.

Πρόκειται για ένα κορίτσι που γεννήθηκε για να υπηρετεί την Αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου και τη διακόσμηση και όπως μας λέει η ίδια δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί τον εαυτό της να κάνει κάτι άλλο πέραν από αυτό: «Κατάφερα να συνδυάσω αυτό που αγαπώ με τη δουλειά γι’ αυτό πιστεύω πως έχω βρει τη φόρμουλα της ευτυχίας και αυτό θα με οδηγήσει στην επιτυχία». Τέλος, με το βλέμμα στο μέλλον, η Μπιάνκα έχει ως στόχο να ανοίξει φτερά της και στο εξωτερικό και να λάβει μέρος σε εκθέσεις παγκοσμίου επιπέδου ενώ ένα από τα όνειρά της είναι να δημιουργήσει καινοτόμα έργα με ανεπτυγμένες τεχνολογίες και πάνω απ’ όλα φιλικά προς το περιβάλλον.

Δημοκρατίας 21, Αγία Νάπα, Τ: 96353084