8 σπίτια για να παρκάρεις το αυτοκίνητο στο εσωτερικό τους

Garage House, Πορτογαλία Fala Atelier

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Fala Atelier μετέτρεψε ένα γκαράζ στη Λισαβόνα σε σπίτι για ένα νεαρό ζευγάρι και κράτησε στοιχεία της αρχικής του χρήσης.    Το μικρό τους αυτοκίνητο μπορεί να μπει μέσα στο σπίτι το οποίο είναι ενιαίο αλλά μπορεί να χωριστεί σε ξεχωριστά δωμάτια με τη βοήθεια χρωματιστών κουρτινών.   

Takamatsu, Ιαπωνία

FujiwaraMuro Architects

Το αρχιτεκτονικό γραφείο FujiwaraMuro Architects σχεδίασε ένα και μοναδικό άνοιγμα στην πρόσοψη αυτού του σπιτιού στο Takamatsu ώστε να τραβήξει την προσοχή του επισκέπτη στο σπορ αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη. Κατά τ’ άλλα αυτό το σπίτι είναι εντελώς κλειστό στα αδιάκριτα βλέμματα. Εσωτερικά ένας γυάλινος τοίχος επιτρέπει στους κατοίκους να βλέπουν το αυτοκίνητο από το σαλόνι.    

Smilgu House, Λιθουανία

Plazma Architecture Studio

Μια γυάλινη γωνία στο ισόγειο πάτωμα αυτού του σπιτιού τοποθετεί το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη σε περίοπτη θέση.   

Η επένδυση από ξύλο βοηθάει ώστε το σπίτι να εναρμονίζεται με το περιβάλλον, καθιστώντας το γκαράζ κεντρικό σημείο της μπροστινής πρόσοψης. Στο πίσω μέρος, το σπίτι έχει τεράστια παράθυρα με θέα στον κήπο.

Autohaus, ΗΠΑ

Matt Fajkus Architecture

Κατασκευασμένο για έναν συλλέκτη αυτοκινήτων στο Όστιν του Τέξας, ολόκληρο το ισόγειο αυτού του σπιτιού λειτουργεί ως γκαράζ και συνεργείο. Ο χώρος στάθμευσης έχει γυάλινους τοίχους και ο αρχιτέκτονας έχει φροντίσει να υπάρχει στέγαστρο και στον εξωτερικό χώρο στάθμευσης ώστε να προστατεύεται το αυτοκίνητο που βρίσκεται από κάτω.

Pagoda House, Βουλγαρία

I/O Architects

Το σπίτι πήρε το όνομά του από την αγαπημένη vintage Mercedes Pagoda του ιδιοκτήτη, η οποία έχει περίοπτη θέση μέσα στο γυάλινο γκαράζ.    Το σπίτι είναι μερικώς βυθισμένο στην πλαγιά, το αυτοκίνητο-αντίκα βρίσκεται στη βάση μιας ξύλινης σκάλας και έχει για φόντο έναν τοίχο από μπετόν.

Basic House, Ταϊλάνδη

Brownhouses

Αυτό το σπίτι στην Μπανγκόκ φτιάχτηκε για έναν μανιώδη συλλέκτη αυτοκινήτων και έχει χώρο ώστε να παρκάρουν έξι αυτοκίνητα σε ένα γυάλινο γκαράζ που βρίσκεται στο ισόγειο.   

Το γραφείο βρίσκεται ακριβώς δίπλα δίνοντας τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να θαυμάζει τη συλλογή του και στο τέλος του γκαράζ βρίσκεται ένας χώρος με άμμο και παιχνίδια ώστε να παίζουν τα παιδιά της οικογένειας. 

Family House, Τσεχία

Stempel & Tesar

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Stempel & Tesar σχεδίασε αυτό το σπίτι για έναν οδηγό αγωνιστικών αυτοκινήτων και έφτιαξαν ένα υπαίθριο γκαράζ που προστατεύεται από το μπαλκόνι.   

Ένα μεγάλο μέρος του ισογείου έχει γίνει συνεργείο όπου ο ιδιοκτήτης έχει χώρο να ασχοληθεί με δύο ακόμα αυτοκίνητα. 

Garage Loft, Ολλανδία

Studio OxL

Αυτό το σπίτι στο Άρνεμ, που κάποτε ήταν εργαστήριο ξυλουργού, έχει πόρτες που ανοίγουν ώστε ο ιδιοκτήτης να μπορεί σταθμεύει το ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητό του στη μέση του πολυτελούς λευκού καθιστικού.  

Επειδή είναι ηλεκτρικό, μπορεί να βρεθεί στη μέση του σπιτιού χωρίς τον κίνδυνο ρύπανσης ή ζημιάς από τους καπνούς του.

Πηγή lifo.gr/