6 τρόποι να δώσεις φως σε ένα μικρό μπάνιο χωρίς παράθυρα!

Τα μικρά βοηθητικά μπάνια ή κάποια μπάνια που είχαν τοποθετηθεί στο εσωτερικό μέρος της πολυκατοικίας, πολύ συχνά δεν διαθέτουν παράθυρα.  Οι 6 αυτες ιδέες και λύσεις θα σου δώσουν το φως που λείπει από το μπάνιο χωρίς παράθυρο!

Τα μπάνια χωρίς παράθυρο τις περισσότερες φορές είναι σκοτεινά, βαρετά και σε καμία περίπτωση δεν κάνουν χαρούμενο τον ένοικο. Ευτυχώς υπάρχουν πολλές ιδέες και λύσεις για να δώσεις ενδιαφέρον σε ένα σκοτεινό μπάνιο χωρίς παράθυρο.

Οι 6 τρόποι που ακολουθούν θα φωτίσουν με σιγουριά το μπάνιο και τις ζωές των χρηστών του. Κάποιοι από τους τρόπους δρουν επιδιορθωτικά, ενώ άλλοι έχουν ως σκοπό την απόσπαση της προσοχής σου από τα μειονεκτήματα του δωματίου. Σε κάθε περίπτωση η ψυχολογία σου θα ανέβει κατακόρυφα.

Τοποθέτησε φυτά που αγαπούν την σκιά και την υγρασία

Ποιος δεν αγαπά τα φυτά στο μπάνιο; Τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί που μεταμορφώνουν έναν χώρο άμεσα, μονάχα με την παρουσία τους. Επίσης έχουν την ιδιότητα να ρυθμίζουν την υγρασία, ή οποία συνήθως είναι άφθονη σε μπάνιο χωρίς παράθυρο…

Προτίμησε αερόφυτα που μεταφέρονται εύκολα και δεν έχουν πολλές απαιτήσεις (ενίοτε έχουν μικρή διάρκεια ζωής) ή ακόμα καλύτερα κάποια τροπικά φυτά εσωτερικού χώρου τα οποία είναι μαθημένα να επιβιώνουν στην σκιά πανύψηλων δέντρων και έτσι δεν χρειάζονται φυσικό φως. Τα βρύα, η σανσιβέρια, ζάμια, φυλλόδενδρο, ο Σουηδικός Κισσός, η Βασιλική Μπιγκόνια και κάποια είδη Φτέρης (Maidenhair και Silver Lace) αποτελούν τους πρωταθλητές της νύχτας. Μια εναλλακτική είναι να βάζεις φρέσκα λουλούδια σε βάζο στο μπάνιο σου.

Κεριά και λάμπες

Αν η μόνη πηγή φωτός είναι ο φωτισμός οροφής, τότε έχεις πρόβλημα. Αν έχεις διαθέσιμες πρίζες, μπορείς να τοποθετήσεις εύκολα ένα ντουί και να χρησιμοποιήσεις στήριγμα ραφιού για βάση. Εναλλακτικά προτίμησε να έχεις διασκορπισμένα λίγα κεριά για καλύτερα αποτελέσματα. Γενικά σε σκοτεινούς χώρους προτίμησε λευκές αποχρώσεις φωτισμού.

Δώσε το απροσδόκητο

Ενσωματώνοντας ένα απροσδόκητο έπιπλο στο μπάνιο σου, ειδικά στην περίπτωση που ο νιπτήρας και το έπιπλο του είναι τα απολύτως basic, θα δώσεις προσωπικότητα στον χώρο και θα σταματήσει να φαίνεται όσο βαρετό έδειχνε. Σκαμπό, καρεκλάκια, μπαούλα και σκάλες διακόσμησης αποτελούν κάποιες πρώτες ιδέες για να εμπνευστείς.

Βάψε με ένα ανοιχτόχρωμο χρώμα

Αν έχεις την δυνατότητα ή σε συνεννόηση με τον σπιτονοικοκύρη σου εφόσον νοικιάζεις, βάψε το δωμάτιο σε ένα λαμπερό και ανοιχτό χρώμα ή τοποθέτησε πλακάκια. Όλο το δωμάτιο! Τα γυαλιστερά πλακάκια με την σειρά τους θα έχουν την ίδια επίδραση στον χώρο, θα του δώσουν φως και θα φαίνεται μεγαλύτερος.

Αντανάκλαση και καθρέφτες

Όπως με τα γυαλιστερά πλακάκια, έτσι και οι καθρέφτες διαχέουν το φως και δίνουν την αίσθηση του μεγαλύτερου χώρου. Καθώς λογικά έχεις ήδη καθρέφτη, μην τοποθετήσεις τον άλλο απέναντι από τον υπάρχων, αλλά κάπου στο πλάι. Μεταλλικά (σε ροζ χρυσό, γυαλιστερό χαλκό ή γυαλιστερά χρυσά αντικείμενα) και άλλα γυαλιστερά αξεσουάρ έχουν παρόμοια επίδραση στον χώρο.

Αν δεν μπορείς να το αποφύγεις απόλαυσέ το!

Όπως προϊδεάζει ο τίτλος, σκοπός μας εδώ αν έχουμε δοκιμάσει όλα τα άλλα, είναι να κρύψουμε τα μειονεκτήματα και να αποσπάσουμε την προσοχή. Επέλεξε μια φωτεινή ταπετσαρία με μοτίβο ή ενδιαφέρουσες κουρτίνες μπάνιου και επένδυσε στο μοτίβο. Αυτό θα βελτιώσει τον χώρο και θα δώσει νέο ενδιαφέρον! Τα μοτίβα και ο συνδυασμός τους είναι άλλωστε στις τάσεις διακόσμησης για το 2020!

Πρόσθεσε τέχνη!

Προσθέτοντας έναν πίνακα, ανεβάζεις το επίπεδο του μπάνιου χωρις παράθυρο, συγκεντρώνεις το ενδιαφέρον πάνω του και αποσπάς την προσοχή από το μικρό μέγεθος του μπάνιου!

Πηγή decoration.gr/