10 τρόποι να κρατήσεις τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια όλο τον χρόνο

Ακόμα κι αν δεν έχεις ήδη μαζέψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, η εορταστική περίοδος αποτελεί πλέον παρελθόν. Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι πως φέτος δεν θα χρειαστεί να αποχαιρετήσεις το πιο ζεστό στοιχείο της διακόσμησης των Χριστουγέννων: τα λαμπάκια!

Τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια έχουν τη μαγική ικανότητα να κάνουν κάθε γωνιά του σπιτιού να μοιάζει γιορτινή και πρόκειται για μία ικανότητα που έχει ισχύ όλο τον χρόνο και όχι μονάχα την εορταστική σεζόν. Θα έλεγε κανείς πως αν αφήσεις τα λαμπάκια στο σπίτι, θα κρατήσεις ζωντανό το πιο νοσταλγικό, ζεστό συναίσθημα των Χριστουγέννων και τους 12 μήνες του χρόνου!

Αν όμως δεν ξέρεις πώς ακριβώς να το κάνεις, δες παρακάτω 10 ιδέες που μπορούν εύκολα να εφαρμοστούν σε κάθε σπίτι.

-Μια λεπτή γιρλάντα με φωτάκια μπορεί να στολίσει διακριτικά τα φυτά σου, προσθέτοντας έτσι μια ζεστή πινελιά σε κάθε χώρο.

-Τα λαμπάκια εξωτερικού χώρου μπορούν να στερεωθούν σε γαντζάκια στον τοίχο της αυλής ή του μπαλκονιού και να φτιάξουν ένα όμορφο φόντο για το καλοκαιρινό σου “σαλόνι”.

-Βάλε μια πινελιά “μαγείας” στο χώρο που ντύνεσαι στολίζοντας περιμετρικά έναν ολόσωμο καθρέφτη.

-Σε μια κίνηση που έχουμε δει πολύ στο instagram, στερέωσε μια γιρλάντα λαμπάκια στον τοίχο και στερέωσε πάνω της φωτογραφίες για να δημιουργήσεις έναν διαφορετικό accent wall.

-Εναλλακτικά, κάνε λίγο πιο ‘φιλικό’ ένα παράθυρο στερεώνοντας περιμετρικά μία γιρλάντα.

-Ο χώρος της τραπεζαρίας ενδείκνυται για λίγο περισσότερο ατμοσφαιρικό φωτισμό. Ενίσχυσε την εορταστική ατμόσφαιρα ενός δείπνου κρεμώντας λαμπάκια.

-Αν αγαπάς το country στυλ στο σπίτι, στόλισε αληθινά κλαδιά στις πιο σκοτεινές γωνίες του σπιτιού και φώτισέ τες με λαμπάκια.

-Κατασκεύασε έναν ρομαντικό ουρανό για το υπνοδωμάτιό σου με ένα μεγάλο κομμάτι γάζα και λαμπάκια.

-Λίγα καρφιά σε καίρια σημεία είναι αρκετά για να φτιάξεις το δικό σου αυτοσχέδιο επιτοίχιο φωτιστικό από χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.

-Αν διαθέτεις μία μεγάλη κουρτίνα από λαμπάκια μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις σαν διαχωριστικού χώρου κρεμώντας τη από ένα δοκάρι.

Πηγή: www.lifo.gr