Φοιτήτρια φτιάχνει μάσκες μαζί με τη μητέρα της για κωφούς

Μια 21χρονη φοιτήτρια από το Κεντάκι των ΗΠΑ βλέποντας πόσες μάσκες κατασκευάζονται παγκοσμίως λόγω του κορωνοϊού, εντόπισε μια ανάγκη. Την κατασκευή μασκών για κωφούς και για άτομα με προβλήματα ακοής.  

Η 21χρονη Ashley Lawrence είναι τελειόφοιτη στην εκπαίδευση κωφάλαλων και βαρήκοων στο πανεπιστήμιο «Eastern Kentucky». Λόγω του κορωνοϊού, αναγκάστηκε να επιστρέψει στο σπίτι της και συνεχίσει τα μαθήματα εξ αποστάσεως. «Ένιωσα ότι υπήρχε ένας τεράστιος πληθυσμός που παραγκωνίστηκε», σημείωσε η Lawrence. 

Μαζί με τη βοήθεια της μητέρας της φτιάχνουν ειδικές μάσκες μάσκες οι οποίες έχουν μία πλαστική διαφάνεια στο σημείο που βρίσκεται το στόμα για να ευνοεί στην επικοινωνία. Οι κωφοί πρέπει να βλέπουν το στόμα του συνομιλητή τους. Δεν είναι πολυτέλεια. Αυτή η ανάγκη προστίθεται στον ήδη δύσκολο αγώνα τους να επικοινωνήσουν με τους υπόλοιπους. 

Για εκείνους που διαβάζουν ή επικοινωνούν χρησιμοποιώντας τα χείλια τους αυτή η ιδέα της 21χρονης φοιτήτριας από το Κεντάκι είναι πραγματικά εξαιρετική, και εντάσσει χιλιάδες συνανθρώπους μας στην «κανονικότητα» των δύσκολων ημερών που βιώνουν. 

Η 21χρονη μαζί με την βοήθεια της μητέρας της που γνωρίζει από ραπτομηχανή συνδύασε την ευαισθησία της για τις ευπαθείς ομάδες, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά της για να βοηθήσει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και την κοινότητα των ατόμων που είναι βαρήκοοι ή κωφοί. 

Η Ashley Lawrence κατέληξε στην ιδέα ότι σε τόσο κρίσιμες καταστάσεις οι άνθρωποι αυτοί, δικαιούνται να έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν.

https://www.instagram.com/p/B-bSxeClGv7/?utm_source=ig_embed

H Lawrence έχει ήδη δεκάδες παραγγελίες από 6 διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ. Η ίδια δεν χρεώνει τίποτα για τις μάσκες, επειδή θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη. 

Πηγή bovary.gr/