Τσάντα «μικρότερη από έναν κόκκο αλατιού» πουλήθηκε για πάνω από 63.000 δολάρια

Ο κόσμος της μόδας και της πολυτέλειας συνεχίζει να διευρύνει τα όρια της δημιουργικότητας και της καινοτομίας.

Μια μικροσκοπική τσάντα διαστάσεων μόλις 657 επί 222 επί 700 μικρά (ή λιγότερο από 0,03 ίντσες πλάτος) πωλήθηκε για πάνω από 63.000 δολάρια σε ηλεκτρονική δημοπρασία την Τετάρτη (29/6).

Ελάχιστα ορατή στο ανθρώπινο μάτι, η φωσφορίζουσα κιτρινοπράσινη τσάντα βασίζεται σε ένα δημοφιλές σχέδιο Louis Vuitton – αν και είναι έργο μιας καλλιτεχνικής κολεκτίβας της Νέας Υόρκης, αναφέρει το CNN.

Η ομάδα MSCHF με έδρα το Μπρούκλιν ισχυρίζεται ότι η τσάντα είναι αρκετά στενή για να περάσει μέσα από το μάτι μιας βελόνας και είναι μικρότερη από έναν κόκκο αλατιού.

Το αντικείμενο κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας πολυμερισμό δύο φωτονίων, μια τεχνολογία κατασκευής που χρησιμοποιείται για την εκτύπωση 3D πλαστικών εξαρτημάτων μικρής κλίμακας. Πωλήθηκε μαζί με ένα μικροσκόπιο εξοπλισμένο με ψηφιακή οθόνη μέσω της οποίας μπορεί να προβληθεί η τσάντα.

Η τσάντα φαίνεται να βασίζεται στο tote OnTheGo της γαλλικής ετικέτας, η οποία πωλείται μεταξύ 3.100 και 4.300 δολαρίων.

Η δημοπρασία φιλοξενήθηκε από τον Joopiter, έναν διαδικτυακό οίκο δημοπρασιών που ιδρύθηκε από τον Αμερικανό μουσικό, παραγωγό δίσκων και σχεδιαστή Pharrell Williams.

Αν και ο Williams εργάζεται ως δημιουργικός διευθυντής ανδρικών ενδυμάτων της Louis Vuitton, ο επικεφαλής δημιουργικός διευθυντής της MSCHF, Kevin Wiesner, δήλωσε προηγουμένως στους New York Times ότι η κολεκτίβα δεν είχε ζητήσει την άδεια του ή της Louis Vuitton για να χρησιμοποιήσει το λογότυπο ή το σχέδιό της.

«Ο Pharrell λατρεύει τα μεγάλα καπέλα, οπότε του φτιάξαμε μια απίστευτα μικρή τσάντα», είπε στην εφημερίδα.

Η MSCHF ιδρύθηκε το 2016 και έγινε γνωστή όταν μηνύθηκε από τη Nike για τα «Satan Shoes», μια σειρά από 666 ζευγάρια τροποποιημένων αθλητικών παπουτσιών Nike με σατανικά σύμβολα και σταγόνες πραγματικού ανθρώπινου αίματος. Η διαφορά τελικά διευθετήθηκε εξωδικαστικά.

Το 2021, η ομάδα έσκισε τέσσερις τσάντες Birkin για να δημιουργήσει σανδάλια (που ονομάστηκαν “Birkinstocks”).

Πιο πολύ, έγιναν viral αφού τις φόρεσαν αστέρια όπως η Doja Cat, η Iggy Azalea και η Janelle Monáe.

Πηγή: huffingtonpost.gr