Το χρώμα που χαρίζει αριστοκρατικό αέρα

Κάθε χρώμα κλείνει μέσα του μια σειρά από συναισθήματα που περιμένουν για να γεννηθούν, δημιουργεί στο μυαλό μας εικόνες που μας πάνε μακριά και παράλληλα, μας φέρνουν πιο κοντά με τον εαυτό μας.

Τη νέα χρονιά, ας δώσουμε μια ευκαιρία να μας βγάλουν από την στασιμότητα: να δημιουργήσουν νέες συνθήκες σε κάθε σπίτι που είναι καταδικασμένο στη ρουτίνα γιατί απλά οι άνθρωποι που το κατοικούν νιώθουν ότι δεν έχουν τίποτα καινούριο να περιμένουν από αυτό. Το χρώμα που έχουν οι τοίχοι και τα διακοσμητικά αντικείμενα στο σπίτι μιλούν για μας και συνομιλούν με μας. Εχουν σημασία.

Σε αυτό το άρθρο εστιάζουμε σε ένα χρώμα μεθυστικό, ελκυστικό, επιβλητικό. Δημιουργεί στο χώρο αίσθηση πολυτέλειας και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ανταγωνιστής του μαύρου. Μιλάμε για το burgundy που επανέρχεται δυναμικά το 2020 και θα το δείτε να παίζει έντονα στις προτάσεις των interior designers ιδίως μετά το δεύτερο μισό της χρονιάς. Το χρώμα που σαν κρασί μεθά το βλέμμα και έχει το χάρισμα να αναβαθμίζει τον χώρο χωρίς προσπάθεια. 

Δείτε πώς μπορεί να ενταχθεί σε κάθε δωμάτιο: 

Στο σαλόνι ή την τραπεζαρία: Ο πιο ισορροπημένος τρόπος να εντάξετε το χρώμα στο σαλόνι ή την τραπεζαρία είναι τα διακοσμητικά αξεσουάρκαι τα υφάσματα (μαξιλάρια, κουρτίνες κεραμικά βάζα, βιβλία, wall art, καλύμματα επίπλων). Μπορείτε ακόμα να βάψετε μια πόρτα σε αυτό το χρώμα, τον τοίχο (ή ένα μέρος του) δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα αντίθεση στο χώρο. Μαύρο, γκρι, μπεζ και λευκό ταιριάζουν άψογα με το συγκεκριμένο χρώμα.

https://www.instagram.com/p/B4NzQB8Hldm/?utm_source=ig_embed

Στο μπάνιο: Οπως βλέπετε και στην φωτογραφία που ακολουθεί, το χρώμα βάφει τον τοίχο και το αποτέλεσμα είναι ιδιαιτέρως ελκυστικό για το βλέμμα. Ενα φυτό, μαύρα, μεταλλικά ή από ξύλο (ή ρατάν) διακοσμητικά αξεσουάρ δημιουργούν ένα ενδιαφέρον διακοσμητικό αποτέλεσμα.

https://www.instagram.com/p/B4CCaDlnPQA/?utm_source=ig_embed

Στην κρεβατοκάμαρα: Δημιουργήστε αίσθηση πολυτέλειας στο χώρο βάφοντας τον τοίχο. Ενδιαφέρουσα επιλογή και τα κλινοσκεπάσματα σε αυτή την «μεθυστική» απόχρωση.

Πηγή bovary.gr/