Το σπίτι των ονείρων μας… με θέα θάλασσα!

Στο Carmel της California αμέσως μόλις τελειώνει μια μεγάλη δασική έκταση ξεπροβάλλει, ένα ονειρικό μοντέρνο σπίτι από τσιμέντο και γυαλί. Απολαύστε το!

Τα τόξα και οι καμπύλες του οικήματος εντυπωσιάζουν και το ίδιο εντυπωσιακή είναι η θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε μια όμορφη άγρια και βραχώδη ακρογιαλιά. Οι γυάλινοι τοίχοι από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι βοηθούν στην μεγιστοποίηση της απόλαυσης της θέας.

Πηγή Haute Residence

Ο αρχιτέκτονας Wallace Cunningham, ο οποίος θεωρείται από τους σχεδιαστές με την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, είναι ο ιθύνων νους πίσω από το εκπληκτικό σπίτι των 248 τετραγωνικών μέτρων. Η κατασκευή τελείωσε το 2017 και φέτος πωλείται με τιμή κάτι περισσότερο από 9,1 εκ. ευρώ. Δεν θα σε κρατήσουμε σε αγωνία, κάθισε και δες ένα μοντέρνο σπίτι με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και θέα-θάλασσα!

Πηγή Carmel Realty Company

Το σπίτι βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το μαγευτικό θέρετρο Carmel-by-the-Sea και ξεπροβάλλει λαμπερό μέσα από ένα άγριο, δασώδες και πετρώδες περιβάλλον. Οι εντυπωσιακές τσιμεντένιες αψίδες δίνουν όμορφες καμπυλωτές γραμμές στο κτίριο που έρχεται σε αντίθεση με τα δέντρα και τα βράχια της περιοχής.

Εξωτερικά το σπίτι βγάζει ένα ιδιαίτερα μοντέρνο βιομηχανικό ύφος σε ραφιναρισμένη μορφή, ενώ το ατσάλι, το γυαλί και τα γυαλισμένα τσιμεντένια πατώματα του προσδίδουν λάμψη και αντιτίθενται στην υφή με το ματ τσιμέντο των τόξων. Μικρές ξύλινες λεπτομέρειες βοηθούν στον «εξευγενισμό» του κτιρίου από το βιομηχανικό στυλ και το συνδέουν με το δάσος πέρα από τους γυάλινους τοίχους.

Πηγή Curbed SF

Όλα τα παράθυρα είναι από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι σε μια προσπάθεια ενοποίησης του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο. Η σχεδίαση ανοιχτού τύπου δημιουργεί μεγάλα δωμάτια με πολλαπλές χρήσεις που κάνουν πιο μοντέρνο το ύφος του σπιτιού. Ταυτόχρονα έχεις θέα στα υπόλοιπα δωμάτια ακόμα και από μακρινή απόσταση.

Η έκταση διαθέτει και πρόσβαση στην θάλασσα μέσα από δύο ιδιωτικές πέτρινες σκάλες που σε φτάνουν στα βράχια και την ακρογιαλιά. Στην έκταση των 247 τετραγωνικών μέτρων περιλαμβάνονται τρία υπνοδωμάτια, 3μιση μπάνια, γκαράζ για δύο οχήματα, πανέμορφους κήπους με καθιστικά και εξωτερική τραπεζαρία.

Πηγή Curbed SF

Η κουζίνα έχει πλεόνασμα φυσικού φωτισμού και άνετους χώρους χωρίς πάνω ντουλάπια. Στην πολύ καλή εικόνα της χωροθετημένης κουζίνας, συμβάλλουν τα μεγάλα παράθυρα και τα πανέμορφα ντουλάπια κουζίνας.

Ίσως να μην υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα υπνοδωμάτιο με παράθυρα από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι και θέα στην θάλασσα. Στην περίπτωση εδώ, με θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ένα από τα τρία πλήρη μπάνια, όπου η ιδιωτικότητα διαφυλάσσεται από την έντονη βλάστηση.

Πηγή Curbed SF

Η εξωτερική τραπεζαρία με θέα στον ωκεανό είναι φανταστική.

Πηγή decoration.gr/