Το καθιστικό θα γίνει το πιο χαλαρωτικό δωμάτιο με αυτές τις 4 κινήσεις

Ενέργεια, η πολύτιμη. Ανάγκη, επιδίωξη και προτεραιότητα. Την δίνουμε -στα όρια της σπατάλης- καθ’ολη την διάρκεια της ημέρας και στο τέλος της, την αναζητάμε και την δεχόμαστε με λαχτάρα απ’όπου κι αν προέρχεται. Δεν είναι απλή υπόθεση η αναπλήρωσή της. Πρέπει να βρούμε τα κατάλληλα μέσα που θα βοηθήσουν να συμβεί αυτό. Ή να τα δημιουργήσουμε. 

Η ενέργεια είναι το άλλο όνομα της χαλάρωσης. Αυτή που μας βοηθά να συγκεντρώνουμε τον διασκορπισμένο εαυτό μας, να δίνουμε νέα πνοή στις αισθήσεις. Σε χώρους φορτωμένους από αντικείμενα, αισθητικά ανέμπνευστους, με εξοπλισμό που δεν είναι φιλικός προς το σώμα, η χαλάρωση δεν βρίσκει τον χώρο που της αξίζει και δεν μένει για πολύ. Αν το σαλόνι είναι ο χώρος-απολογισμού για εσάς στο τέλος της ημέρας, τότε με 4 κινήσεις μπορείτε να τον μετατρέψετε σε μικρό πολυ-χώρο χαλάρωσης και πραγματικής ξεκούρασης.

  1. Θετικά και relaxing vibes με αντικείμενα που σας κάνουν (πραγματικά!) καλό:

Αφαιρέστε ό,τι δημιουργεί χρωματική «παραφωνία» και κάνει τον χώρο να δείχνει ακατάστατος, ενώ, στην πραγματικότητα δεν είναι. Επιλέξτε τα αντικείμενα με προσοχή: ένα (κεραμικό) βάζο με φρέσκα λουλούδια ή ένα φυτό εσωτερικού χώρου σε ένα όμορφο plant pot, θα εξαγνίσουν την ατμόσφαιρα και παράλληλα, θα την αναβαθμίσουν. Ενα αρωματικό κερί είναι, επίσης, ένα στοιχείο που δεν πρέπει να λείπει. Ο μινιμαλισμός είναι ο μόνος δρόμος για έναν πραγματικά ξεκούραστο χώρο.

2) Η γωνιά του διαβάσματος & μια πολυθρόνα για να «βυθίζεσαι»: Δημιουργήστε έναν ξεχωριστό χώρο αφιερωμένο στην πιο χαλαρωτική δραστηριότητα που μπορείτε να έχετε μετά από μια κουραστική ημέρα, το διάβασμα. Μια αναπαυτική πολυθρόνα (στην οποία θα μπορέσετε να ξεκουράσετε πραγματικά τα πόδια σας) κι ένα design επιδάπεδιο φωτιστικό δημιουργούν το ιδανικό δίδυμο για στιγμές συγκέντρωσης και ψυχικής ηρεμίας, παρέα με το αγαπημένο σας βιβλίο. 

3) O κακός φωτισμός κουράζει -Ο πολυεπίπεδος (μέσω layering) κάνει τον χώρο πιο χαλαρωτικό:

Ενα παλιό, ανέμπνευστο φωτιστικό με «αδύναμο» φως σε έναν χώρο -όπως το καθιστικό- μας κουράζει σωματικά και ψυχικά. Ο φωτισμός που πηγάζει από τον συνδυασμό διαφορετικών φωτιστικών (layering) είναι αποδεδειγμένα πιο χαλαρωτικός. 

Πηγή bovary.gr/